andrre 09.04.2020 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 Witam, remontuję dom z lat 60tych i chcę wszystkie ściany oraz sufity wyrównać płytami gk. Strop w tym domu jest drewniany, co widać na suficie, tzn, liczne pęknięcia tynku. Nie chcę mocno obniżać pomieszczenia dlatego myślałem o dwóch rozwiązaniach na sufitach: Sposób pierwszy:Obniżyć sufit o grubość profila i zrobić sufit podwieszany na stelażu. Sposób drugi:Zastosować Atlas M-system na tych dyskach (talerzach) Plus drugiego rozwiązania jest taki, że można opuścić sufit nawet o 1 cm + płyta. Minusem jest cena. Zestaw 21 krążków to koszt ok 90 zł co wystarcza na 4 m2. Na stelażu chyba wyjdzie sporo taniej. Jakieś podpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/253631-sufit-podwieszany-na-stela%C5%BCu-czy-na-kr%C4%85%C5%BCkach/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts