Czapka91 09.04.2020 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 Witam. Mam pewien dylemat. Jak Państwo rozwiązują kwestie ocieplenia styropianem poddasza użytkowego ze stropem monolitycznym ? Chodzi mi konkretnie o ocieplenie pomiędzy krokwiami dachu a stropem. Proszę o rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 09.04.2020 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 Ten strop monolityczny jest nad poddaszem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czapka91 09.04.2020 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 Ten strop monolityczny jest nad poddaszem? Tak. To strop skośny nad poddaszem użytkowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 09.04.2020 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 Rozumiem, czyli lane skosy. Ja mam takie skosy ocieplone pianą pur, natomiast na części płaskiej będzie częściowo styropian, częściowo wełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czapka91 10.04.2020 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2020 Rozumiem, czyli lane skosy. Ja mam takie skosy ocieplone pianą pur, natomiast na części płaskiej będzie częściowo styropian, częściowo wełna. Czy pomiędzy krokwiami a betonem na stropie ma Pan jakieś ocieplenie ? Rozumiem ze ocieplenie jest od zewnętrznej strony stropu a nie wewnętrznej, tak ? Dlaczego aż 3 różne sposoby izolacji dla jednego stropu ? Kto Panu to polecił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 12.04.2020 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2020 Tak, pomiędzy betonowymi skosami, a krokwiami mam pianę pur (https://forum.muratordom.pl/showthread.php?336890-Dom-pod-Warszaw%C4%85-Asi-i-kemota&p=7827075&viewfull=1#post7827075).Na części płaskiej będzie rozwinięta wełna, a na środku strychu dam styropian, żeby można było położyć deski i po tym chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 16.04.2020 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 ja naten strop ułozyuł bym wełnę Toprock super z rolki a nastepnie między drewnianą konstrukcję również dał rolke toprock Super. Paroizolacji już w tym wypadku nie będzie trzeba stosowac gdyż sam strop betonowy będzie stanowił wystarczjącą barierę dla pary wodnej http://www.rockwool.pl/produkty/toprock-super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts