Leszek_Gyver 09.04.2020 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 mam w domu instalację kominka z płaszczem wodnym podłączonego do ogrzewania gazowego. Ciśnienie w instalacji można regulować przy pomocy dwóch zaworów dolewając wody jeśli spadnie poniżej minimum. No i spadło, na manometrze wyszło poniżej zielonego obszaru. Przy próbie dolania wody do instalacji, na zimno na wygaszonym kominku z wnętrza kominka wydobywa się głośne dudnienie, które ustaje po zakręceniu dopływu wody. Nie dotarłem do ciśnienia nominalnego bo nie chcę rozwalić instalacji. Czy ktoś wie jaki to jest objaw i jak można to naprawić? Dziurawa wężownica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 10.04.2020 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2020 Z jakiego powodu spadło ciśnienie ? Czy to jest układ otwarty ? Jaki to model wkładu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.04.2020 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2020 mam w domu instalację kominka z płaszczem wodnym podłączonego do ogrzewania gazowego. Ciśnienie w instalacji można regulować przy pomocy dwóch zaworów dolewając wody jeśli spadnie poniżej minimum. No i spadło, na manometrze wyszło poniżej zielonego obszaru. Przy próbie dolania wody do instalacji, na zimno na wygaszonym kominku z wnętrza kominka wydobywa się głośne dudnienie, które ustaje po zakręceniu dopływu wody. Nie dotarłem do ciśnienia nominalnego bo nie chcę rozwalić instalacji. Czy ktoś wie jaki to jest objaw i jak można to naprawić? Dziurawa wężownica?Skontaktuj się z instalatorem który montował Ci ten układ hydrauliczny. Prawdopodobnie masz zapowietrzoną instalację, ale wykonawca będzie wiedział najlepiej jak sobie z tym poradzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts