wojtf23 09.04.2020 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 Witam. Mam pytanie odnośnie drenażu. Mam dziwną bryłę domu i nie jestem pewien jak ogarnąć drenaż. Na załączonym obrazku przedstawiłem trzy opcje jakie mi chodzą po głowie. Od strony wejścia do domu jest spadek w stronę tyłu. Spadek jest 0.5m na 5m. Teren gliniasty. Pytanie jest takie która opcja jest prawidłowa ??? : 1. czerwona 2. niebieska 3. żółta lub wykonać np. niebieski lub czerwony i od przodu domu przed tarasem wejściowym dodatkową nitkę. Pytanie kolejne czy z tyłu domu za tarasem też robić drenaż???? I ostatnie pytanie odnośnie rury. Czytałem że rurę drenarską kładzie się na kruszywie drenarskim. Dlaczego nie bezpośrednio na podłożu. Osobiście u teściów robiłem dwie nitki jedną bezpośrednio na podłożu a drugą na podsypce i z tej pierwszej nitki widać jak woda wypływa natomiast z tej drugiej nie. Czy faktycznie prawidłowe jest kładzenie na podsypce czy jednak bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts