gawel 17.04.2020 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 gawel powiedz że sam sobie skleciłeś ? no szacun , też nad takim czymś kombinuję tz klimatyzator ale normalnie do podłogówki i cwu tylko jak liczę ile za prąd bym płacił to ochota przechodzi chyba że cos źle liczę . Niestety nie bo ja nietechniczny aż tak jestem i stety nie mam co wodnego. ale klimę do grzania parteru planuję czyli pc powietrze-powietrze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 17.04.2020 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Powinno się udać. Każda jedn. wew. pracuje jako osobna. Tylko sprężarka daje max pod jednostkę najbardziej wymagającą. Ale patrząc z drugiej strony, to chyba lepiej przerobić jedną klimę na samo CO, a gdzie klima potrzebna, dać dodatkowy split. dokradnie bo wyjdzie świnka morska ani morska ani świnka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 18.04.2020 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 gawel powiedz że sam sobie skleciłeś ? no szacun , też nad takim czymś kombinuję tz klimatyzator ale normalnie do podłogówki i cwu tylko jak liczę ile za prąd bym płacił to ochota przechodzi chyba że cos źle liczę . Ile taka przerobiona klima będzie kosztować? Nie lepiej kupić używaną PC za 3-5k skoro masz wątpliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 18.04.2020 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Ile taka przerobiona klima będzie kosztować? Nie lepiej kupić używaną PC za 3-5k skoro masz wątpliwości? 8 tys z 5 letnią gwarancją. A ile jest gwarancji na zużytą o której piszesz, i kto jej udziela ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tasaq 18.04.2020 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 @ gaweł, @klaudiusz_x,Chodziło mi o to żeby jednostki wewnętrzne zamontować :- jedną na parterze tak żeby salon ogrzewała/chłodziłą- drugą na korytarzu na piętrzeCo do osobnych jednostek to CO i osobnego splita to wiem, że tak można zrobić tylko wtedy teoretycznie masz do serwisowania 2 urządzenia w roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 18.04.2020 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) 8 tys z 5 letnią gwarancją. A ile jest gwarancji na zużytą o której piszesz, i kto jej udziela ? Ale po co kryzysowi jakaś długoletnia gwarancja, skoro nie wie, czy PC będzie mu pasować? W żadne wyliczenia nie wierzy, w podawane zużycie nie wierzy itp, więc to jedyna i najtańsza droga, jeśli chce się przekonać. Wczoraj widziałem na OLiks PC 10kW za niecałe 4k, jeszcze zamontowana do instalacji. Kupić, podłączyć i się zdecydować lub nie Kupi nową, przerabianą klimę za 8k i straci dwa razy więcej jak mu się nie spodoba. Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez Pytajnick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badaczkotłów 20.05.2020 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 Ja wam powiem, ze mam 4 rok splita inwertera - nie najnowszy, klasa energetyczna na pewno nizsza od tych z 2020, wcale dużo prądu nie ciągnie - więcej suszarka w pralni bierze i to zdecydowanie - to widac w rachunku. Splita nie odczuwa sie chyba ze ktos non stop uzywa. Ja uzywam go sporadycznie pare razy w miesiacu bo ostatnio lato nie bylo gorące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts