asdawrwd 12.04.2020 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2020 Witam , zastanawiam się nad zakupem nowej kosiarki spalinowej i mam dylemat póki co między dwoma kosiarkami, między innymi STIHL RM 655 VS lub ACTIVE 5450 SVH BBC . Czy macie coś swojego godnego polecenia ? Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zagorski-tomasz 13.04.2020 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Taką maszynke znalazłem może ci się spodoba https://grass.com.pl/produkt/Kosiarki-pl,Kosiarki-spalinowe-z-napedem-pl/kosiarka-grinder-gx52sh-4wd-gcv190-g52w04gx0/9657 natomiast z dwóch przez ciebie wymienionych wolał bym Active Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asdawrwd 13.04.2020 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Stihl nie jest warty takiej ceny ? Mam blisko serwis stihl . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 13.04.2020 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Czego dowodzi bliskość serwisu? Zawsze myślałem , że to nawet i dobrze mieć blisko serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asdawrwd 13.04.2020 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) W sumie to nie wiem , gdybam , zastanawiam się.... teraz miałem kosiarkę Active , i ten napęd był tragiczny, fakt ze to był starszy model.. Z Stihl posiadam piłę łańcuchową , jak i podkaszarkę i póki co nie można narzekać na ten sprzęt, ale wiadomo kosiarka, kosiarce nie równa. przeglądałem również dwa modele hondy - HONDA HRX 537C5VKEA oraz HONDA HRX 537C4 HYE Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez asdawrwd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zagorski-tomasz 13.04.2020 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 teraz miałem kosiarkę Active , i ten napęd był tragiczny, fakt ze to był starszy model.. Napisz co było nie tak w tym napędzie bo bardzo mnie to ciekawi,nie słyszałem jeszcze o narzekaniach klientów i z tego co wiem to napędy sa takie same kiedyś i teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zagorski-tomasz 13.04.2020 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Czego dowodzi bliskość serwisu? Zawsze myślałem , że to nawet i dobrze mieć blisko serwis Bliskość serwisu to rzecz względna,teraz wszyscy naprawiają wszystko co da się naprawić,naostrzyć noże czy kupić olej lub filtr można wszędzie,trzeba pamiętać że tej klasy i tak mało popularne kosiarki psuć się nie powinny przynajmniej na gwarancji,jak będziesz chciał kupić coś do niej np.za 15 lat to może okazać się że część już jest niedostępna,wszystko zależy od firmy i jej podejścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asdawrwd 13.04.2020 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) urywające się ciągle linki oraz się naciągają ... Co kosiarke oddaje do naprawy to słyszę że nie ma części zamiennych .. tą kosiarkę co posiadam jest w dobrym stanie lecz nie ma linek . Kosiarka ACTIVE 5300 znajde gdzies części zamienne do takiej kosiarki ? Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez asdawrwd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zagorski-tomasz 13.04.2020 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Podejrzewam że linki to jakieś zamienniki,żle są montowane lub naciągane innej możliwości brak,co do części to takie jak linki oryginalne powinny być na bieżąco więc stawiam na zamienniki lub dorabianie po swojemu ale nawiasem pisałeś że napęd żle działa a to jest problem z linkami i to są dwie inne rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 13.04.2020 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Od 2014r używam AL KO na Briggsie z napędem taką do 1400m2 na ogrodzie 2000 metrów z czego do koszenia jest jakieś 1600, w sezonie co tydzień używana. Jedyne co robiłem to wymiane oleju i ostrzenie i czyszczenie po sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts