Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kosiarka spalinowa do 2000-2500m2

Recommended Posts

W sumie to nie wiem , gdybam , zastanawiam się....

teraz miałem kosiarkę Active , i ten napęd był tragiczny, fakt ze to był starszy model..

Z Stihl posiadam piłę łańcuchową , jak i podkaszarkę i póki co nie można narzekać na ten sprzęt, ale wiadomo kosiarka, kosiarce nie równa.

przeglądałem również dwa modele hondy - HONDA HRX 537C5VKEA oraz HONDA HRX 537C4 HYE

Edytowane przez asdawrwd

Czego dowodzi bliskość serwisu? Zawsze myślałem , że to nawet i dobrze mieć blisko serwis

Bliskość serwisu to rzecz względna,teraz wszyscy naprawiają wszystko co da się naprawić,naostrzyć noże czy kupić olej lub filtr można wszędzie,trzeba pamiętać że tej klasy i tak mało popularne kosiarki psuć się nie powinny przynajmniej na gwarancji,jak będziesz chciał kupić coś do niej np.za 15 lat to może okazać się że część już jest niedostępna,wszystko zależy od firmy i jej podejścia

urywające się ciągle linki oraz się naciągają ... Co kosiarke oddaje do naprawy to słyszę że nie ma części zamiennych ..

tą kosiarkę co posiadam jest w dobrym stanie lecz nie ma linek .

Kosiarka ACTIVE 5300

znajde gdzies części zamienne do takiej kosiarki ?

Edytowane przez asdawrwd

Podejrzewam że linki to jakieś zamienniki,żle są montowane lub naciągane innej możliwości brak,co do części to takie jak linki oryginalne powinny być na bieżąco więc stawiam na zamienniki lub dorabianie po swojemu ale nawiasem pisałeś że napęd żle działa a to jest problem z linkami i to są dwie inne rzeczy