Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przycisk koło technic fusion

marog6

Recommended Posts

Dziękuję za instrukcję, przyznam, że udało się ściagnąć wcześniej lekko wyszarpany przycisk, sprawdziłem przycisku spustowe, które wyglądają ok, zmontowałem całość, ale niestety przyciski spustowe są dalej wklęsłe. Chciałem zdjąć ponownie całość, ale tym razem nie idzie :)

Z czym ma się zrównać ta biała blokada?

Dodatkowe pytanie: Jakieś sugestie dlaczego przyciski spustowe się zapadły? Cała przygoda zaczeła się od tego, że przyciski zaczeły się blokować przez mało delikatne użytkowanie przez gości :) no i trzeba było działać. Nie do końca skutecznie jak widać.

IMG_20200413_143358.jpg

EDIT: Udało się ściągnąć. Nie zauważyłem, że system Smart Fresh lekko wystawał. Mimo tego dalej nie wiem dlaczego przyciski się zapadły i słabo odskakują. Nic w środku nie wygląda na uszkodzone, a przyciski z drugiej strony wyglądają tak. Czy ta blaszka powinna przez cos jeszcze przechodzic?

IMG_20200413_151615.jpg

EDIT3: No i wiem daczego sie zapadają :) złamałem górną część od przycisków spustowych :) chyba ze ta blaszka jeszcze mogłaby pomagać w odskakiwaniu, ale mimo wszystko przez to ze jest złamane to wpadają całościowo do środka :(

Dzięki za pomoc, moze tez komuś na przyłość się przyda temat.

Edytowane przez marog6

Te blaszki wydają się być ok , są na swoim miejscu.

Jeśli coś złamałeś to niestety ale zakup nowego Cie nie minie, dodatkowo warto jest przesmarować wazeliną techniczną element okrągły z wypustkami który obraca się podczas przyciskania dźwigni z prawej i lewej strony.

blaszka.jpgblaszka 2.jpg