magmi 17.11.2004 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Te mieszkania, apartamenty, domy były takie jak by tam nikt nie mieszkał, nie brudził, nie bawił się... Pewnie posypią się zaraz gromy na moją głowę , ale to jest coś, za co lubię katalogi Ikei. Te zdjęcia, na których w jadalni poniewierają się zabawki, w sypialni jakieś ciuchy leżą na łóżku, a w kuchni nawet ktoś coś je ... Oczywiście, że one też są "upozowane". Ale przynajmniej są upozowane bliżej życia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 17.11.2004 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 A ja uważam, że te zdjęcia w pismach branżowych mają sie tak do rzeczywistości jak pokazy mody z Paryża do wyglądu ulic. Przecież raczej nikt normalny nie zakłada tego, co chodzi po wybiegu, bo to jest sztuka designu, a nie tworzenie dla mas. Podobnie z meblami - to są dzieła sztuki, a nie prawdziwe meble użytkowe. Jedyne, co możemy z nich czerpać, to wyczucie ogólnie panującego stylu, a nie konkretne wzory, nikt nie podzie do stolarza, czy może szklarza, blacharza z gazeta i nie powie "Panie, wyklep mi taką kuchnię". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anouk 17.11.2004 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Zależy co komu w duszy gra. Według jednych dom ma duszę, kiedy są w nim antyki, kolorowe ściany, koronkowe firany, obowiązkowo kafelki, kwiatki i gipsowe aniołki.A moja dusza jest nowoczesna, lubię szkło, metal i kamień i nowoczesne wzornictwo. Tak się urządziłam i w takim otoczeniu najlepiej odpoczywam. A wśród antyków czułabym się jak w muzeum. Tak na marginesie, gazetka Kuchnie i Łazienki jest okropna, aż czasem nie mogę wyjśc ze zdumienia że pod niektórymi projektami podpisują się architekci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiulek 18.11.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 To dobrze że myślisz podobnie bo juz sie bałam że jeśli nie mam domu jak u ciotki klotki to znaczy że moje mieszkanie jest bez duszy. A czosnek wolę przechowywać w lodówce. Czosnku nie wolno przechowywać w lodówce - nie musisz go wieszać na widoku ale wsać go lepiej do szafki - przechowywany w lodówce traci swe drogocenne właściwości, mało tego może zaszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.11.2004 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Naprawdę?. To już go wyjmuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts