Szaju 14.04.2020 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Witam. Mam działkę na której zamierzam wybudować dom. Muszę wystąpić o Warunki Zabudowy, że chciałbym aby mój dom był usytuowany bardziej w głąb ziemi. Sąsiedzi z lewej i prawej strony mają swoje domy równo w Lini prostej.Czy ja też tak będę musiał postawić dom równo z nimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 14.04.2020 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Możliwe, że te domy są zbudowane własnie zgodnie z obowiazującą na Twoim terenie linią zabudowy. Możesz spróbować od razu iść do miejscowego projektatnta i z nim porozmawiac na ten temat. Pewnie co chwila ktoś do niego przychodzi z aktualnymi WZ, a może ma jakiś sposób jak wypisać wniosek o WZ żeby można było postawić dom tam gdzie Ty chcesz a nie gdzie Ci szanowny urządnik pozwoli.U mnie prawie wszystkie WZtki mają połać dachu o nachyleniu 25-45stopni. Mój projektant powiedział, że jakbym przyszedł z tym do niego to pewnie i z dachem płaskim udało by sie załtawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
underwriter 19.04.2020 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Jak wnioskuję, działka (i działki sąsiednie) nie jest objęta miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego. Skoro sąsiednie działki mają jednolitą linię zabudowa, a Twoja jest pomiędzy nimi, to musiałbyś - występując o wydanie decyzji o warunkach zabudowy - uargumentować, z jakiego powodu u Ciebie ma być inaczej. Poczytaj w Internecie o analizie urbanistycznej, też możesz popatrzeć w rozporządzenie z 2003 r. normujące tryb i zasady wydania Wuzetek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts