kariwa 14.04.2020 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 (edytowane) Witam, od tygodni czytam przeróżne opinie na tym i innych forach i wciąż nie znajduje odpowiedzi... Posiadam dom z lat 70. Ściany zewnętrzne są z cegły pełnej zwykłej (12 cm) szczelina powietrza - zamknięta (5 cm) i pustak pianowy (25 cm). Zastanawiam się nad ociepleniem go, jednak opinie są tak różne w przypadku domów z taką właśnie szczeliną powietrza, że wciąż nie wiem, czy w ogóle warto. A jeśli warto, to czym (styropian od zewnątrz/ pianka poliuretanowa w szczelinę/ inne?). Potrzebuję fachowej porady i z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 16 Kwietnia 2020 przez kariwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 15.04.2020 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 asolt - OZC analiza CW i tyle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 16.04.2020 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 szczelina i tak by musiała zostac zatkana ( w sensie jeżeli posiada wloty i wyloty powietrza) tak by w szczelinie nie krązyło powietrze. Dodatkowo przegroda powinna zostą przeanalizowana w programie CW . Ja bym Ci polecił welne mineralna np. Frontrock Plus lub Super które umozliwią parze wodnej swobodne ujście w przypadku gdy dostanie się do przegrody. http://www.rockwool.pl/produkty/frontrock-superhttp://www.rockwool.pl/produkty/frontrock-plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kariwa 16.04.2020 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 asolt - OZC analiza CW i tyle.. Był robiony audyt w domu (tylko zamiast pustki powietrza zamkniętej było podane wypełnienie pianką poliuretanową - omyłkowo). Ogólnie wypadł pozytywnie. Nie rozbijałem go na części pierwsze, bo nie jestem fachowcem, ale mam dokument w domu oczywiście. Więc co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 16.04.2020 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Poważnie: asolt się tym zajmuje. Ja jestem na następnym etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts