lilcia1 14.04.2020 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Witam! Czy mogliśmy uszkodzić filter , lustro wody, ścianki( coś takiego)? Zakupiliśmy sprzęt do studni głębinowej 28m. ( doradzał fachowiec) Pompa została umieszczona na 18 m. Woda leciała z piaskiem i brudna to trwało minuty, aż stanęła pompa.Wyciągnęli i wyczyscili z tego piasku i z powrotem na 13 m. głębokości. I znowu to samo.! Zadzwoniłam do firmy ,która robiła studnię i od razu powiedział że uszkodzony został filtr itd. Chociaż nie wspominałam na jakiej głębokości mamy pompę! Czy to możliwe i jakie mogą być koszty naprawy tej studni? Pozdrawiam Lilla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 15.04.2020 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Czy fachowiec sprawdził wydajność studni zanim dobrał pompę? Może była za mocna i stąd problemy? Czy studnia była po wykonaniu pompowana dłuższy czas (nie kilka minut tylko kilka-kilkanaście godzin) żeby określić wydajność i ją oczyścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilcia1 15.04.2020 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Raczej do wielkości naszej działki dobrał pompę i cały sprzęt. Niestety Pan który wiercił studnię był mało rozmowny ,pokazał że woda leci 10/15 min. Studnia była wiercona jesienią. Proszę mi doradzić co mam teraz zrobić? Czy naprawdę uszkodzony został filtr i muszę naprawić studnię? (Firma ma przesłać mi koszty naprawy.) Proszę pomóżcie !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 15.04.2020 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Na forum nie naprawimy Ci studni. Przyciśnij pana od studni żeby określił wydajność studni, zrobił pompowanie oczyszczające (swoją pompą), określił parametry (na piśmie). To że "woda leci przez 15 min" to nie dowód na prawidłowe wykonanie pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilcia1 15.04.2020 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilcia1 15.04.2020 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Witam ponownie! Czy to fachowcy nie powinni zrobić zaraz po wywierceniu studni.? Czy to jest naprawa studni czyli filtra ponieważ według firmy go uszkodzilismy? "(Odmulanie z prze pompowaniem plus uregulowanie z filtrowaniem pompy )" Drugi raz nie chcę dać się oskubać! Nie znam się w tej dziedzinie jestem ciemna. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 16.04.2020 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Powinni zrobić od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts