czekoladkaa 14.04.2020 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Witajcie.Zakupiłam niedawno działkę ROD. Niestety domek który na niej stoi, nie nadaje się już do użytkowania. Postanowiłam wybudować nowy. Biorąc pod uwagę budżet jakim dysponuję i siłę roboczą (czyli ja sama) będzie to domek drewniany 2,5 x 2,5m + 2 x 2,5m zadaszonego tarasiku. Nie jestem pewna jakich użyć desek do budowy szkieletu. Myślałam o deskach 8x8cm. na ramę a na ściany 4x6 cm. Rozstaw co 60cm. Z kolei nie wiem też jakich desek użyć na dach. Zamierzam zrobić jednospadowy.Cała altanka prawdopodobnie będzie stała na płycie ażurowej. Czy ktoś mógłby mi doradzić w kwestii wybranych przezemnie desek oraz w wybraniu desek na dach? I czy jeśli domek miałby być 3x3m to czy tych samych materiałów konstrukcja? Z góry przepraszam jeśli w złym dziale umieściłam pytanie. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 15.04.2020 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Mysle że rozsądniejszym rozwiązaniem bedzie kupno takiego domku w jakims hipermarkecie albo nawet w internecie, wiekszosc firm ma opcje złożenia na miejscu za dopłatą. Jeśli nie masz narzędzi, jakiejś ukośnicy i pewnej wiedzy to nie wyjdzie z tego nic dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czekoladkaa 15.04.2020 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Niestety ale na kupno domku po prostu brakuje funduszu. Jeśli chodzi o narzędzia to tym zupełnie się nie martwię. Martwi mnie wybór deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts