Crash46 15.04.2020 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Witam. Czy ktoś z forumowiczów ma u siebie strop rector light?Chciałbym zapytać o koszty robocizny tego stropu nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 16.04.2020 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Raczej standardowy koszt jak do terivy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LDP05 16.04.2020 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Ja ma strop rector ale zwykły, oferta na materiały była taka sama, wykonawca ma prawie tyle samo roboty - zbrojenie, wieńce robi się tak samo. Za wykonanie stropów płaciłem tak samo jak za terive, która była w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crash46 16.04.2020 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LDP05 16.04.2020 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Wybrałem Rektor z dwóch powodów: aby grubość stropu była mniejsza oraz aby zwiększyć nośność, co udało się uzyskać przy (prawie) tych samych kosztach.Na stopie mam postawione ściany działowe z silki (zamiast KG) i jest ok, nic nie sprężynuje itd...Nośność zwiększałem też względu na płaski dach i dodatkowe obciążenie PV. Dzięki mniejszej grubości uzyskałem wyższe pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sakufate 16.04.2020 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Hej,Również planuję zastosować rector.Jak kosztowo wychodzi ten strop bez robocizny za m2?Czy masz w stropie poprowadzone ogrzewanie podłogowe albo wentylację mechaniczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crash46 17.04.2020 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Koszt tego stropu jest różny zależy od rozpiętości i obiazen stropu u mnie przy niecałych 10 metrach rozpiętości wyszedł ok. 200 zł za metr. Musisz napisać do rectora oni ci zrobią wycenę pod twój dom PS. Nie mam ani podłogówki na stropie ani wentylacji mechanicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts