pawnook 16.04.2020 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Witam,jestem na etapie montażu parapetów wewnętrznych. Parapety konglomerat grubość 3 cm. Okna osadzone na ciepłym parapecie, w związku z tym szczelina między CP a ramą to 3cm z małym zapasem. Po przygotowaniu otworów - wycięciu listwy tynkarskiej z ciepłego parapetu przystąpiłem do przymiarek. Parapet wchodzi ładnie pod ramę (praktycznie na styk), mam poziom, ale jedna kwestia nie daje mi spokoju. Między parapetem, a ramą jest mikroszczelina na środku okna(okno szerokość 170cm) - po bokach jest idealnie. Po pomiarach wyszło, że okno ma jakby lekkiego banana, jest on mikroskopijny - na laserze nawet nie widać, ale po wsunięciu białego parapetu pod białą ramę widać na środku tą szczelinę (może pół mm). Jak sobie z tym poradzić? pozostaje silikonem przejechać? Chciałem tego uniknąć bo myślałem, że wszystko ładnie spasuje, ale chyba nie ma wyjścia? Pewnie przy następnych oknach będzie to samo. Wszędzie silikon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.04.2020 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Ja dałbym silikon. Taki nawet milimetrowy "banan" na dolnych ramach jest normą. Trzeba by było dyblować okna co 20 cm... Możesz próbować w miejscu wybrzuszenia położyć milimetrową podkładkę na ciepłym parapecie, tak by właściwy konglomerat się nie mieścił luźno. Wtedy wsuwasz parapet naciskając w tym punkcie (podkładka się wbije, miejmy nadzieję że nie za mocno). Tatki patent działa przy klasycznym murze.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawnook 17.04.2020 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Dzięki za opdowiedź. Właśnie tak wczoraj robiłe - poprawiło się, ale silikon i tak potrzebny. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts