Omega_WS 17.04.2020 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Witam, pytanie do tych którzy korzystają z falowników Sofar i portalu do monitorowania Solarman. Już któryś raz zdarza mi się że w podsumowaniu źle pokazuje produkcję dzienną. Np. dzisiaj pokazuje 3kWh mimo że w zakładce urządzenie już jest 25kWh i na falowniku też. Ten portal jest taki nieodrobiony czy coś szwankuje z dataoggerem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 17.04.2020 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Witam, pytanie do tych którzy korzystają z falowników Sofar i portalu do monitorowania Solarman. Już któryś raz zdarza mi się że w podsumowaniu źle pokazuje produkcję dzienną. Np. dzisiaj pokazuje 3kWh mimo że w zakładce urządzenie już jest 25kWh i na falowniku też. Ten portal jest taki nieodrobiony czy coś szwankuje z dataoggerem ? Zazwyczaj wszystko bangla- dzisiaj zauważyłem , że solarmann na apce wisi , natomiast na www jest ok. Zaloguj się na solarmanie www Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 17.04.2020 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Zazwyczaj wszystko bangla- dzisiaj zauważyłem , że solarmann na apce wisi , natomiast na www jest ok. Zaloguj się na solarmanie www co to jest bangla? U mnie tez hujowo pokazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Omega_WS 17.04.2020 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Na www też źle pokazuje, stanęło na 3.67kWh Nie jestem w temacie czy z tego dataloggera można tylko połączyć portal solarman czy jakiś inny też ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brusss_2008 17.04.2020 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 U mnie też 3.67 ale w zakładce urządzenie pokazuje dobrze. Mam też drugą apkę solarman-3.0 i tam pokazuje dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 17.04.2020 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 co to jest bangla? U mnie tez hujowo pokazuje Bardzo przepraszam za „gwarę” - ostatnio dostałem tu zjebki już za to... Bardzo , bardzo wszystkich przepraszam , których to uraziło ( szczególnie do żywego)... Pzdr PS Ponownie nie mogłem się oprzeć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 17.04.2020 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Na www też źle pokazuje, stanęło na 3.67kWh Nie jestem w temacie czy z tego dataloggera można tylko połączyć portal solarman czy jakiś inny też ? To nie pomogę- może jutro wszystko będzie ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 17.04.2020 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Bardzo przepraszam za „gwarę” - ostatnio dostałem tu zjebki już za to... Bardzo , bardzo wszystkich przepraszam , których to uraziło ( szczególnie do żywego)... Pzdr PS Ponownie nie mogłem się oprzeć.... Nie przepraszaj to ja stary wapniak jestem i nie zrozumiałem znaczenia. Myślałem nawet o bengalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 17.04.2020 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Nie przepraszaj to ja stary wapniak jestem i nie zrozumiałem znaczenia. Myślałem nawet o bengalu Gaweł - za mało ulało mi się ironi ...jakiś czas temu jeden ktoś ( była z nim spinka -ale jest już zgoda) zapytał mnie co miałem na myśli pisząc „kuźwa”... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 17.04.2020 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Gaweł - za mało ulało mi się ironi ...jakiś czas temu jeden ktoś ( była z nim spinka -ale jest już zgoda) zapytał mnie co miałem na myśli pisząc „kuźwa”... jak to co ? Kurwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 17.04.2020 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Pytanie z innej beczki czy da się w Solarmanie podpiąć falowniki bezpośrednio nie używając neta? Czyli takie bezpośrednie połączenie np z tel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 18.04.2020 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Nie mam pojęcia ale ta aplikacja solarmana jest chujowa bo strona wisi i robi się coraz większy rozjazd pomiędzy falownikiem a danymi z aplikacji , wczoraj np około godziny 11 odczyt bieżący z urządzenia był poprawny ale licznik dzienny i pozostałe miesięczne, roczne i całkowite stanęły zużycie jest obcięte o 12 kwh czyli w moim przypadku o 50%. w Marcu wypadł cały dzień bo kitajcy się bawili serwerem . Pomijam fakt że falownik rejestruje wszystko a apka nie zaciąga tych danych z falownika tylko od momentu rejestracji urządzenia. Jeżeli więc ktoś chciałby rzetelnie podliczyć zużycie to oprócz danych z licznika potrzebuje wartość produkcji całkowitej i trzeba ją odczytać w określonym dniu np koniec miesiąca bezpośrednio z falownika aby mieć wiarygodne dane o auto konsumpcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 18.04.2020 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) U mnie wczoraj to samo. Dzisiaj działa normalnie.PS.@gawel Jak sczytujesz dane o autokonsumpcji? Po prostu organoleptycznie sprawdzasz ile nabił licznik na dobę i tyle? Tylko skąd wtedy wiesz, ile prądu zużyłeś w domu, jeżeli masz nadprodukcję? Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez Stanowska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Omega_WS 18.04.2020 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 A może da się jakoś inaczej odczytywać dane z datalogera ? Jak widzimy Server A defaultowy to pewnie serwer chińczyków. Ale możemy też ustawić drugi. Tylko nie wiem jak to ugryźć żeby przesłać dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 18.04.2020 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Porównałam moje dane z Solarman'a z licznikiem OTUS 3 i napiszę, co następuje, a mianowicie:CAŁKOWITA PRODUKCJA (efektywna) - COKOLWIEK TO ZNACZY, nie pokrywa się ze wskazaniami licznika, natomiast:ROCZNA PRODUKCJA (efektywna) pokrywa się ze wskazaniami licznika IDEALNIE, rozumiejąc, że energia CZYNNA oddana, to jest moja nadwyżka produkcji.Wtedy wszystko się zgadza, co do joty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 19.04.2020 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 U mnie wczoraj to samo. Dzisiaj działa normalnie. PS. @gawel Jak sczytujesz dane o autokonsumpcji? Po prostu organoleptycznie sprawdzasz ile nabił licznik na dobę i tyle? Tylko skąd wtedy wiesz, ile prądu zużyłeś w domu, jeżeli masz nadprodukcję? tak wzrokowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesiu681 19.04.2020 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) Coś tam im chyba nie działa jak trzeba w Tym Solarmanie. Wszyscy mieli przerwę w odczycie danych 17.04.Co ciekawe w starym Solarmanie, tym pierwszym na www pokazywało jak trzeba. Ogólnie jeśli chodzi o desktopowy podgląd na Solarmana to wolę zdecydowanie tą pierwszą wersję. Edytowane 19 Kwietnia 2020 przez lesiu681 błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 19.04.2020 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 W komórce pokazuje jeszcze co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
axel83 19.04.2020 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Raczej już nie dopiszą tej brakującej produkcji, w lutym było to samo. Zostaje dla pewności co miesiąc spisywać produkcję z falownika. Ogólnie Solarman apk na komórkę to jakiś dramat - ciągle jakieś prace serwisowe a efektów nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek 25kW 21.04.2020 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Dopisali! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts