Beaty 14.11.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Kofi dziękuję Ci ślicznie pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 15.11.2007 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Agnieszkakusi napisała: Martynka, z nieba mi spadłaś, bo właśnie szukałam fajnego i prostego przepisu na pierniczki Wczoraj znalazłam w puszce jakimś cudem uchowane 3 ostatnie pierniczki- mmmmm....one są tak bardzo podobne do katarzynek, tylko mniej "gumowe", za to rozpływające się w ustach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 15.11.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 wezmę sie za nie w sobotę Nie trzeba czekać? Można jeść od razu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.11.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 zrobiłyśmy pierniczki pyszne Też musiałam dać więcej mąki, ale to przez to, że dałam więcej miodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 29.11.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Martynka - zrobiłam naleweczkę .....proporcje 1/2 spirytusu i pól litra wody mineralnej ( w wodzie rozpuścilam cukier) dodalam jeszcze żurawine suszoną i kilka ziarenek kawy ....nie obralam orzechow bo mi sie nie chcialo no ...to teraz niech stoi w ciszy i spokoju .... http://images33.fotosik.pl/37/c0207b1e1e89e9a8m.jpg nie wytrzymałam nalałam i skosztowałam miodzio ....pyszota i niebo w gebie zjadłam kilka owoców - mniammm.....Martynka -dzieki za przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 29.11.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Tak zachwalacie nalewkę Martynki, że jutro skoro świt ruszam do sklepu i do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.12.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 no ja chyba też ją zrobię. Mam pytanko: macie jakiś fajny przepis na wigilijną potrawę bezmięsną i bezrybną? Moja mama jest uczulona na ryby i niewiele może jesć. W tym roku po raz pierwszy wigilia u nas w domu i chciałabym zrobic coś fajnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.12.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Aga, zrób gołąbki z ryżem, dużą ilością pieczarek i papryką. Matko, jakie pyszne, co roku robimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.12.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Aga, zrób gołąbki z ryżem, dużą ilością pieczarek i papryką. Matko, jakie pyszne, co roku robimy... przepis !!!! plissssss..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 03.12.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Aga, zrób gołąbki z ryżem, dużą ilością pieczarek i papryką. Matko, jakie pyszne, co roku robimy... A można prosić o bardziej szczegółowy przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.12.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Dobra Duszyczko, poproszę przepis.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 04.12.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 aga , pierogi z kapusta i grzybami , kapusta z grochem , grzybowe placuszki , zupa grzybowa , barszcz z uszkami, kapusta z grzybami,grzyby a'la ryba , kotlety grzybowe,kulebiak z kapusta i grzybami,krokiety z kapusta i grzybami , lazanki z kapusta i grzybami .......... jak sobie jeszcze cos przypomne to ci napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 04.12.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Aga u mnie w domu mama zawsze robiła gołabki z kasza gryczana i grzybami, a teściowa robi makówki albo kluski z makiem, a poza tym to co Frosia podała w róznych kombinacjach A moja babcia to zwsze w wigilie smazyła paczki z różą albo racuszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.12.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Froschka, co to za avatar? Nie poznałam Cię Pierogi to danie główne. Zawsze robi je mój tata. Krzyczy, że mam się uczyć, bo niewiadomo jak długo pożyje. Ja mu na to, że nie umrze dopóki się nie nauczę I się nie uczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 04.12.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 nie ucz sie aga masz jeszcze czas avatar ....regionalno-swateczny u nas dzisiaj to swiateczny obiad sie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.12.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Tak, tak...Barbara dziś świętuje Kurcze, te gołąbki mnie zaintrygowały. Nigdy u nas nie robiło się gołąbków na Wigilię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 04.12.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Tak, tak...Barbara dziś świętuje Kurcze, te gołąbki mnie zaintrygowały. Nigdy u nas nie robiło się gołąbków na Wigilię. na Slasku dzisiaj wielkie swieto (choc to juz nie to samo co kiedys ) golabki robisz tak , jak tradycyjne zamiast ryzu mozesz dac kasze gryczana zamiast miesa mielonego posiekane i podsmazone pieczarki mozna tez dodac suszonych grzybkow robilam kiedys (co prawda nie na Wigilie) golabki z kasza gryczana z pieczarkami zawijane w liscie kapusty czerwonej byly pyszne musze kiedys znowu je zrobic z kapusta wloska tez sa pyszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.12.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 ja ostatnio robiłam tradycyjne z mięsem i ryżem właśnie we włoskiej ckapuście, bo nie mogłam dostać odpowiedniej białej (były same malutkie). Mężowi bardziej smakowały te we włoskiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.12.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Dobra Duszyczko, poproszę przepis.... Dziewczynki moje kochane, to takie ... zwykłe gołąbki... Ale dobra, spróbuję: Szykujesz kapustę jak na gołąbki - parzysz, przygotowujesz listki do zawijania. Gotujesz michę ryżu (u nas zawsze jest to micha, bo lubimy je i jemy dużo gołąbków ). Do tego ryżu dodajesz (mniej więcej połowę jego ilości) podsmażone pieczarki - nie podsmażaj za mocno, tyle, żeby puściły trochę sok. Oczywiście do tych pieczarek trzeba dorzucić podsmażonej cebulki z drugiej patelni. No i do tego wszystkiego pokrojona w kostkę i podsmażona papryka - tak, żeby zmiękła, ale nie rozlazła się. Mieszasz ryż, pieczarki, cebulkę, paprykę. Doprawiasz pieprzem (nie za ostro, ale wyraziście, wtedy te pieczarki tak znakomicie czuć w farszu), solą, można dodać jeszcze trochę różnych ziół wg uznania. Zawijasz w kapustę i zapiekasz - jak zwykłe gołąbki. No przepyszne są - a wymyśliłam je osobiście, kiedy miałam identyczną sytuację jak Aga - tyle, że na wizytacji była nie Teściowa, a moja Mama. Aha - do tego zazwyczaj zmyślam jakiś sosik grzybowy, żeby nie było sucho. Robię koncentraty grzybowe na sosy (podawałam w przetworach), teraz są jak znalazł. Ale jakikolwiek sosik grzybowo - pieczarkowy będzie doskonały. SMACZNEGO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.12.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 u mnie też moja mama te gołąbki to spróbuję chyba w weekend na obiad - próba generalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.