aaggaa 23.11.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Zrobiłam ciasto na pierniczki wg przepisu UKF. Moje też wydawało się za rzadkie więc dosypałam troche mąki. Stoi sobie teraz na balkonie okryte ściereczką i czeka... Zazanaczam że w tej wersji to mój pierniczkowy debiut Wierzę, że się uda mój też debiut ja trzymam w lodówce owinęłam w folię spożywcza żeby nie przesiąkło zapachami z lodówki czy może być ono owinięte folią??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 24.11.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Ja zawsze owijam foila i jeszcze przykrywam sciereczka (tez trzymam w lodowce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 24.11.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Ja trzymam w plastikowym pojemniku w spiżarni. Mam nadzieję, że się nie zepsuje... Chłodno tam jest, ale nie jak w lodówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 24.11.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Moje ciasto stoi w garazu na zimnej posadzce, wczoraj podnioslam miske i zapach byl obledny (ja trzymam w plastikowej misce nakrytej wieksza miska tez plastikowa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 24.11.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 magpie101 dzis robie ciasto na pierniczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 24.11.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Moje ciasto jest przykryte płócienną ścierką i folią. Stoi na balkonie. Chyba mu nie jest za ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 24.11.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 U nas w niedziele i wczoraj bylo 15 stopni w cieniu , wiec w takiej temp. nie moze stac dlatego trzymam w garazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 24.11.2009 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 magpie101 a na jaka grubośc trzeba rozwałkować ciasto?Tak mniej wiecej ile milimetrów?A może centymetr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 24.11.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Ja rozwalkowuje tak mniej wiecej na grubosc 0,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anet1 24.11.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Ja jeszcze mam pytanie do przepisu na pierniczki magpie101, czy sodę miesza się w ciepłym czy zimnym mleku? Do tej pory niewiele ciast wyskoczyło z mojego piekarnika, więc przepraszam jeśli pytanie naiwne Jutro zamierzam zarobić składniki, mam nadzieję, że nie za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 24.11.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Ja jeszcze mam pytanie do przepisu na pierniczki magpie101, czy sodę miesza się w ciepłym czy zimnym mleku? Do tej pory niewiele ciast wyskoczyło z mojego piekarnika, więc przepraszam jeśli pytanie naiwne Jutro zamierzam zarobić składniki, mam nadzieję, że nie za późno. Sode mieszam z letnim mlekiem, a ciasto mozesz smialo zarobic, ja w zeszlym roku zarabialam 10 dni przed swietami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 24.11.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 magpie101 a na jaka grubośc trzeba rozwałkować ciasto?Tak mniej wiecej ile milimetrów?A może centymetr? Ja tez tak jak mbz rozwalkowuje na 0,5 cm (takie dobre), one w piecu rosna jeszcze sporo. Cienszych nie robie, bo sa wtedy suche i twarde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 25.11.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Magpie, pamiętam, że szukałaś sklepu internetowego z produktami do zdobienia pierniczków. Znalazłaś coś ciekawego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 25.11.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 nastka79 nie znalazlam tego co szukalam, wiec bede dekorowac tradycyjnie: lukry w roznych kolorach, na wierzch posypie zgniecionymi orzechami lub posypkami. Do tego kupie pisaki lukrowe i chce pierwszy raz zrobic wzorki z lukru ale ze szprycy do tortu, zobaczymy czy mi wyjdzie . Jutro w lidlu beda w promocji foremki do wykrawania pierniczkow z motywami swiatecznymi, z rana planuje jechac po nie (ciekawe czy u nas beda), bo moje foremki to nie sa takie typowo swiateczne (swiateczna w moich jest tylko gwiazdka) http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages/c.o.20091126.p.komplet_do_wykrawania_ciastek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 25.11.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Tą promocję w Lidlu już widziałam i też się czaję. Ja niestety nie mogę jechać tam rano, więc nie wiem czy jeszcze będą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 25.11.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Magpie, pamiętam, że szukałaś sklepu internetowego z produktami do zdobienia pierniczków. Znalazłaś coś ciekawego? Dziewczyny, zajrzyjcie tutaj: - tortownia - pikinini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 25.11.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Ale jeszcze chodzi o to, żeby się nie zrujnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 25.11.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Magpie, pamiętam, że szukałaś sklepu internetowego z produktami do zdobienia pierniczków. Znalazłaś coś ciekawego? Dziewczyny, zajrzyjcie tutaj: - tortownia - pikinini Ceny mnie "zabily" , to ja jednak zostane przy lukrze, orzechach i posypkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 26.11.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Moje ciasto stoi w garazu na zimnej posadzce, wczoraj podnioslam miske i zapach byl obledny (ja trzymam w plastikowej misce nakrytej wieksza miska tez plastikowa). no wlasnie wlasnie zrobilam ciasto pierniczkowe z Twojego przepisu magpie .. i hm..jakoś to moje tak najlepiej to nie pachnie na swiezo... mam nadzieje, ze to soda w reakcji z mlekiem i w miare odstawania ten zapach sie ulotni i przyprawy sie przebiją .prawda to ? czy cos pokrecilam .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 26.11.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 A u mnie wiem jak będzie... Misiek lubi pierniki ale tylko w polewie -więc spoko - stary przepis sprawdzony na polewę mam Jakąs posypke kupię -mam orzechy włoskie Ja lubię tez w polewie, ale i w lukrze... więc lukier tez domowej roboty -plus jakaś posypka... Przydałyby mi się kolory Ale te niektóre ceny to faktycznie hm hm... Ciekawe, czy jutro będą w Lidlu te foremki -jak nie to zostanę przy metalowych -starszych -akurat jest tam gwiazdka... Jak to mówi Misiek: -a co ty się tam będziesz bawiła i tak wszystko sie wymiesza i przetrawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.