Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

IMG_20200418_114928_BURST001_COVER.jpg

mam od dluzszego czasu problem z hałasem w domu zwłaszcza w moim pokoju (dawny strych) - (stara rudera niemiecka)

slychac za bardzo przejezdzajace samochody z ulicy a jak jest jakis z wiekszym silnikiem to juz w ogole

problem jest na tyle spory ze mimo tego ze spie w zatyczkach i mam wygluszone sciany i okno dachowe zdarza sie ze i tak slysze to co jest z zza scian

za bardzo

wstawilem zdjecie okna dachowego nie wiem czy bedzie widoczne / w ostatnim czasie krawedzie scian na oknie dachowym jakby pękały

ściany przy oknie dachowym (krawędzie to co się łączy- nie wiem jak to sie fachowo nazywa) odeszły od siebie jak przycisne palcem w scianke to idzie ona w dul

i tez idzie powietrze chyba od tego okna z zewnątrz w ostatnim czasie wraz z tymi zmianami są zmiany negatywne w akustyce chociaz moze wydaje mi sie

nie wiem co mam zrobic ? domyslam sie ze najpierw powinienem wygładzić popękene krawędzie scian okna dachowego

a pozniej mysle zeby obkleic je pianką akustyczną a na same okno zakładać agrowłókline wypełnioną wełną mineralną (to juz stosuje od wielu lat i efekt jest) ((moze poprostu ta wełna straciła juz własciwosci po czasie uzytkowania)

a moze poprostu problemem jest okno dachowe ktore jest zle zamontowane i nie jest wystarczająco dzwiekoszczelne?