Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka kosiarka na konkretne warunki? 25ar, nierówny teren, z napędem.

Recommended Posts

Witam, poszukuję nowej kosiarki na działkę obok domu. Chciałbym żeby spełniła kilka warunków i szukanie na własną rękę raczej się nie uda.

Teren do koszenia to ok 25 ar, jest to teren nierówny, żaden tam trawniczek, biegając w kilku miejscach można by uszkodzić kostkę.

Chciałbym aby kosiarka miała napęd z racji dużej powierzchni działki.

Czy jest szansa na kupno dobrej kosiarki w cenie do 1300 zł? Proszę o propozycje i z góry dzięki ;)

Zasadniczo kosiarka bardzo fajna jak wynika z opisu ale to wszystko z pozytywów,ogólnie tandetny chiński wyrób,tak żeby nie pisać w nieskończoność to w tej kosiarce jakieś 70% opisu jest niezgodne ze stanem faktycznym lub to co ma być jakąś funkcją nie będzie działało zgodnie z opisem,można używać bardziej radykalnych słów na temat opisu tej maszynki ale za nie pewnie by mnie wyrzucili z forum,myślę jesteś osobą inteligentną i na takie wynalazki lepiej mieć alergię,chcesz o coś jeszcze zapytać dawaj śmiało Edytowane przez zagorski-tomasz

No najważniejsze żeby to był DOBRY sprzęt a tak więcej to:

-Szerokość koszenia ok. 50 cm (masz może większą wyobraźnię w tym temacie ale chodzi o koszenie 25 ar więc nie może być zbyt wąskie)

-Waga bez znaczenia bo szukam z napędem

-Funkcje regulacja wysokości koszenia i mulczer lub kosz

Propozycje sprzętów nie spełniających tych funkcji ale godne uwagi też chętnie sprawdzę, pomagam tacie wynurzyć się z szukania kosiarki w hipermarketach więc już sama rozmowa z wami skazuje mnie na mniejszy lub większy sukces mam nadzieję ;)

No najważniejsze żeby to był DOBRY sprzęt a tak więcej to:

-Szerokość koszenia ok. 50 cm (masz może większą wyobraźnię w tym temacie ale chodzi o koszenie 25 ar więc nie może być zbyt wąskie)

-Waga bez znaczenia bo szukam z napędem

-Funkcje regulacja wysokości koszenia i mulczer lub kosz

Propozycje sprzętów nie spełniających tych funkcji ale godne uwagi też chętnie sprawdzę, pomagam tacie wynurzyć się z szukania kosiarki w hipermarketach więc już sama rozmowa z wami skazuje mnie na mniejszy lub większy sukces mam nadzieję ;)

PS te 25 ar to główna działka obok domu, która będzie koszona regularnie, nie ma zbyt wielu wzniesień na zasadzie, że kosiarka musiałaby jeździć pod górkę, są po prostu małe dołki na niemalże całej powierzchni czyli taka skakanka dla kół.

A i owszem miałem okazję kosić modelem ale z silnikiem B&S,faktycznie kosiarka bardzo masywna i sztywna,wiekszość kosiarek jest takich bardziej "rozbieganych" a w tej masz solidny nóż,piastę noża stalową a nie aluminium,grubą obudowę i ogólnie czuć jakość wykonania,zobacz w tym sklepie bo mają możliwość negocjacji cen ale nie wiem czy akurat z tego modelu ci coś opuszczą

http://marex-sklep.pl/index.php/produkt/kosiarka-spalinowa-world-grl530s-loncin