MartiMar 18.04.2020 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Witam , mam taki problem , zauważyliśmy dzisiaj ze fundament domu jest niżej osadzony niz fundament sąsiadów około 1 warstwa bloczka betonowego, na 5 domów moj jest najniżej, jeżeli wysokość nie zgadza się z projektem, co o tym sądzić ? I jak bardzo jest to istotne. Szukanie winnych zostawcie mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.04.2020 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Od zgodności z projektem jest kierownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartiMar 19.04.2020 04:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Super dzięki za pomoc... mozna temat zamykać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartiMar 19.04.2020 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 to nie jest odpowiedź na moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.04.2020 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 to nie jest odpowiedź na moje pytanie. Albo coś jest zgodne z projektem albo nie, poziom budynku również ma być zgodny z projektem a nie z budowami sąsiadów. Za zgodność odpowiada kierownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 19.04.2020 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Trzeba by przemierzyć. Może tak po prostu jest w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartiMar 19.04.2020 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Panowie, naprawdę takie nabijanie postów mi nie pomoże. Pytanie co jeśli nie jest , około 12 cm mamy fundament niżej niż powinniśmy i co teraz , mamy katastrofę budowlana ? Czy nic się nie stało bywało gorzej ? Wiem kto za to odpowiada czeka mnie rozmowa z kierownikiem budowy ale ludzie są różni moze bronić swojej tezy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 19.04.2020 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 No to napisz jak to sprawdziłeś bo na oko to mnie nie interesuje. Mierzone było od poziomu zero? Nie napisałeś też jaki masz teraz etap budowy więc nie oczekuj niewiadomo jakich rad.Na podstawie tego co napisaleś czyli niewiadomo jaki etap budowy mogę napisać: domuruj jedną warstwę. Nierzetelny post to i odpowiedzi takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.04.2020 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Domuruj lub wylej wieniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartiMar 19.04.2020 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Jesteśmy w trakcie murowania parteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 19.04.2020 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 No to albo zostawiasz jeśli woda nie zagraża albo rozbierasz i dostawiasz jeszcze jedną warstwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 19.04.2020 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Witam , mam taki problem , zauważyliśmy dzisiaj ze fundament domu jest niżej osadzony niz fundament sąsiadów około 1 warstwa bloczka betonowego, na 5 domów moj jest najniżej, jeżeli wysokość nie zgadza się z projektem, co o tym sądzić ? I jak bardzo jest to istotne. Szukanie winnych zostawcie mnie. Tak jak pisali Panowie wyżej. Jest zgodnie z projektem czy nie? W swoim poście sam zadajesz pytanie więc wychodzi na to, że sam nie wiesz. Możliwe, że masz zgodnie z projektem a sąsiedzi podnieśli sobie o jeden bloczek bo "coś tam". Jeśli stawiasz już ściany parteru to Twoich wątpliwości i tak już nic nie zmieni bo trochę za późno na zmiany. Jak blisko masz tych sąsiadów? Na jakim poziomie jest droga? Żeby się teraz nie okazało, że wszyscy będą troszkę "wyżej" od Ciebie i ewentualna woda opadowa będzie kumulowała się na Twojej działce. Jeśli masz zachowaną strefę przemarzania, wszystko jest zgodnie z projektem to będzie okey. Moim zdaniem sztucznie "wynoszenie w górę" budynków raczej negatywnie wpływa na ich wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dulin7 19.04.2020 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Jak murujesz juz parter to musztarda po obiedzie i nic nie zrobisz. Zadbaj by woda nie zbierala sie przy domu i tyle. Swoja droga to urzedy ingeruja w katy dachow kolory architekture a dlaczego nie ustala poziomu ''0'' i calkowitego zakazu zmiany poziomu dzialki? Zawsze znajda sie cwaniaczki ktore buduja po Tobie i podniosa sie o bloczek i tak po kolei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 19.04.2020 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Wiadomo, a geodeta przy odbiorze na mapie nie pokazuje „0”, byle obrys się zgadzał.Jak ktoś wysoko dom wyciągnie i obsypie to sąsiadów dookoła zalewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts