Rico_87 19.04.2020 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Witam. Mam mieszkanie 70m² z ogrzewaniem na węgiel, ciepła woda z Junkersa.Będę montował piec dwufunkcyjny.Zastanawiam się czy inwestować w kocioł z zasobnikiem czy na taki metraż raczej nie jest to potrzebne. Dodam,że w miejscu przeznaczonym na piec jest mało miejsca więc zasobnik się nie zmieści, musiałbym przenieść kocioł do innego pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoo 20.04.2020 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 Sam jestem w podobnej sytuacji.Jak pytam znajomych to zdania są podzielone.Ja osobiście musiałbym piec z zasobnikiem zamontować w pokoju i ew go zabudować, nie wiem czy to jest dobra opcja,żeby mieć piec w pomieszczenie gdzie się śpi.Niech się fachowcy wypowiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 20.04.2020 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 Witam. Mam mieszkanie 70m² z ogrzewaniem na węgiel, ciepła woda z Junkersa. Będę montował piec dwufunkcyjny. Zastanawiam się czy inwestować w kocioł z zasobnikiem czy na taki metraż raczej nie jest to potrzebne. Dodam,że w miejscu przeznaczonym na piec jest mało miejsca więc zasobnik się nie zmieści, musiałbym przenieść kocioł do innego pomieszczenia. Witam, nowoczesne kotły gazowe są eleganckie, kompaktowe, na pewno znajdzie się na nie odpowiednie miejsce. Zobacz np na kocioł Vitoden 200-W lub 222-W https://www.viessmann.pl/pl/budynki-mieszkalne/kotly-gazowe/gazowe-kotly-kondensacyjne.html Sprawdzają się w wielu zastosowaniach: domy jednorodzinne, dwurodzinne, mieszkania piętrowe w domach wielorodzinnych, nowe budownictwo i obiekty modernizowane. Chętnie odpowiem na dodatkowe pytania. PS. Jaki jest budżet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts