AlanW 19.04.2020 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Hejka wszystkim forumowiczom, jak w temacie, mam zamiar kupić działkę z rozpoczętą budową, jednakże projekt jest troszeczkę za mały dla mnie i mojej rodzinki. Wiem, że warunki zabudowy pozwalają mi na poszerzenie nie co budynku, jest to domek parterowy z płaskim dachem. I teraz moje pytanie, ponieważ jest już wylana płyta fundamentowa, oraz są ściany zewnętrzne, ale bez wieńca, i chciał bym dolać z jednej strony dodatkowy fundament, nie za wiele bo jakieś 2m szerokości i 10m długości. Moja ekipa mi podpowiada żebym dorobił zwykły fundament, jednakże moje sumienie coś mi mówi żeby dolać płytę. Czy jest to w ogóle możliwe technicznie? Czy trzeba usuwać styrodur czy zostawić? Czy może lepiej zwykłe ławy dorobić? Dziękuję za jakąkolwiek podpowiedź i pozdrawiam. Alan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 19.04.2020 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Pytanie do konstruktora i po przepisaniu pozwolenia na budowę projekt zamienny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlanW 19.04.2020 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Dziękuje boconek03 za odpowiedź, mi chodzi czy ktoś może kiedyś coś takiego robił lub słyszał i jak to wyglądało z perspektywy robocizny, a dokładniej w jaki sposób to najlepiej zrobić, żeby później ściany jak najmniej pękały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts