przemek568 19.04.2020 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Witam serdecznie Proszę o poradę jak odpowietrzyć kaloryfer Radson Integra , oczywiście robiłem to w sposób taki że zakręcałem głowicę i robiłem to za pomocą kluczyka , niestety to nic nie pomaga, z odpowietrznika od razu leje się woda , nie słychać żeby tam uchodziło powietrze . Kaloryfer grzeje tylko na górze a 3/4 jest dalej zimna , tylko góra jest ciepła . Już sam nie wiem co robić , załączam zdjęcia kaloryfera , na dole mam jeszcze dwie rurki , które widać na drugim zdjęciu , być może tam coś mogę pokombinować . https://images.tinypic.pl/i/01003/04q0po557ajf.jpg https://files.tinypic.pl/i/01003/i2sgym88q9l2.jpg Proszę o pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 19.04.2020 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) Hmm...a działał wcześniej dobrze ten grzejnik? Takie objawy daje np złe podłączenie zasilania i powrotu. W tym ze zdjęcia zasilanie powinno być z lewej. Edytowane 19 Kwietnia 2020 przez Pytajnick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 19.04.2020 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Wygląda to na słaby przepływ wody przez kaloryfer. Może jakieś zanieczyszczenie w zaworze głowicy lub zaworkach na dole. Może też pompka w instalacji "osłabła" lub zanieczyścił się jakiś filtr po drodze. Spróbuj zakręcić inne kaloryfery i sprawdź czy ten lepiej grzeje. Jednak i tak nie zdiagnozujesz do końca co jest przyczyną. Jak to odległy grzejnik to może wskazywać na pompkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 22.04.2020 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Grzejnik nie jest zapowietrzony tylko jest za mały przepływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kondensat 22.04.2020 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Sprawdź czy dobrze chodzi trzpień w zaworze termostatycznym zasilającym na który naciska głowica,w pełnym zakresie bo może się zapiekl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts