klaudiusz_x 19.04.2020 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Od początku kwietnia ogrzewam dom tanią PC PW. Teraz chciałbym także ją wykorzystać, do dogrzania basenu ogrodowego plus jakuzzi, które planuję u siebie za jakiś czas. Myślałem nad wpięciem w układ dodatkowego wymiennika płytowego o mocy 80kW. Jednak obawiam się, że ze względu na specyfikację wody w basenie, która lubi "zarastać", taki wymiennik po 1-2 sezonach może być do wyrzucenia. Stąd moje zapytanie. Jak to rozwiązać, by było dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 19.04.2020 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Ja bym założył przed wymiennikiem filtr.I dbał bym o wodę w basenie, by nie żyła własnym życiem.Sam z siebie wymiennik bez dostępu światła do wewnątrz, nie zarośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 20.04.2020 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 Jak zarośnie to wypłuczesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 20.04.2020 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 Jak zarośnie to wypłuczesz. jakim środkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 21.04.2020 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 To zależy czym się zabrudzi. Czasem wystarczy wodą w przeciwnym kierunku. Kamien -Kamiksem .A glony podchlorynem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts