Baczk 21.04.2020 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 (edytowane) Witam, mam duży problem z wyborem kotła centralnego ogrzewania do następującego domu:- powierzchnia 90,5m2- dwa piętra- ogrzewanie podłogowe na parterze + łazienka na piętrze- Grzejniki w pomieszczeniach na piętrze- łazienka u góry: wanna + prysznic- łazienka na dole - mały prysznic- brak kotłowni do montażu kotła z osobnym zasobnikiem Deweloper w standardzie proponuje kocioł przepływowy:Junkers Cerapur 2200 Obawiam się jednak, że będzie on miał za słabą wydajność w związku z tym sprawdzam inne opcje.Dużo osób poleca mi:Immergas Victrix Zeus 25. Dopłata do tego rozwiązania to około 3500 + dodatkowe 1500 jeśli chcę zamontować cyrkulację. Zastanawiam się czy warto.Czy nie lepiej zamontować mocniejszy/lepszej klasy kocioł przepływowy z doplatą ~500-1000zł? Czy jeśli chodzi o rachunki za gaz i wodę odczuje duża różnice przy zamontowaniu kotła z wbudowanym zasobnikiem vs kocioł przepływowy dobrej jakości? Edytowane 21 Kwietnia 2020 przez Baczk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baczk 21.04.2020 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Edytowane - dzięki za uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts