Agthata 21.04.2020 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 (edytowane) Hej wszystkim, razem z mężem czeka nas generalny remont piętra w domu. Plan piętra jak na zdjęciu. Mamy dylemat z łazienką i wc. Obecny problem jest taki, że siedząc w WC i załatwiając grubsze potrzeby wszystko to słychać w kuchni i w salonie, zbytnio nie ma jak wygłuszyć WC bo jest dosyć malutka. Drugi problem to taki, że obecnie mamy wannę w łazience, chcemy mieć tam prysznic w zamian wanny , który trochę koliduje z będącym tam oknem, wanna się mieści , ale z prysznicem może być problem, ściana jest zbyt wąska by prysznic się zmieścił, ewentualnie można zastosować samą szybę prysznicową i słuchawkę na ścianie okiennej ale znów będzie problem z ciągle mokrym oknem i nawet problem z jego zasłonieniem. Pomyślałam dziś o tym , aby w miejsce obecnego WC zrobić prysznic, drzwi zamurować a ściankę z łazienki wykuć do wc i byłby prysznic, a wc wstawić w miejsce obecnnej wanny. Wszystko fajnie ale tam gdzie obecnie jest wanna jest rura pionowa kanalizacyjna 60cm, więc raczej za mała, trzebaby pociągnąć rure 110 z miejsca nowego WC do obecnej rury kanalizacyjnej 110? No i drugi minus to taki , że wc będzie w łazience a nie osobno. Czy ktoś doradzi / pomoże ? Edytowane 21 Kwietnia 2020 przez Agthata edycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bajkonur 12.05.2020 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 (edytowane) Trudno tu coś doradzić bo rysunek ma zaburzone proporcje i nie ma załączonego planu parteru i piwnic i nie wiem co się znajduje na prawo od łazienki. A w kominie nie masz wolnego kanału by nim poprowadzić odpływ z WC? A może całkowicie zmienić usytuowanie pomieszczeń i lokalizacje ścian? Moje propozycje Edytowane 12 Maja 2020 przez Bajkonur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts