Magdalenka 29.11.2004 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 kp 24 KW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tykson1 29.11.2004 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 ok, ściągne instrukcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalenka 29.11.2004 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 dzieki bo nie mogę jej tu znaleść jest tylko DOR ale to chyba nie to samo ??? i do tego nie chce sie otworzyć ( a te brykiety mogą być z sosny ?? bo chyba ta różnica ceny i z tego wynika.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tykson1 29.11.2004 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 http://www.buderus.pl/doc/index.php?screen=4&id=343 Strona 14 oraz 15: robić tak jak piszą i wszystko będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalenka 29.11.2004 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 no tak... to już przerobiłam i za żadne skarby nie mogę osiągnąć temperatury na kotle 90 stopni ((( max 70 (((( i już zaczyna się coś tam osadzać .... najgorsza wersja to taka, że drewno jest zbyt wilgotne..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalenka 29.11.2004 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 żaru już mam dużo i dołożone było do pełna i nic ....... nie..... ja się chyba poddaje......... jutro nie będę miała dostępu do Internetu ale jeśli jeszcze cokolwiek komuś przyjdzie do głowy to proszę o pomoc ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tykson1 29.11.2004 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 na którym biegu pompa pracuje i ile czasu już się pali w tym kotle dzisiaj?Jaka temp jest ustawiona na sterowniku - może być np 65 stopni i wtedy wentylator się wyłącza i nie daje powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalenka 29.11.2004 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 od ok. godziny 10 i ta na małym obiegu kotła jest ustawiona na najwyższym znaczniku gruba biała kreska - białe pokrętło na pompie ja to mam jakoś strasznie dużo tych pomp... chyba 4 czy 5mam nawet zdjęcie tej kotłowni i ale mailem forum ich nie prześle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tykson1 29.11.2004 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Jaka temp jest ustawiona na sterowniku pieca? Wygląda na to, że on fabrycznie ustawiony jest na jakieś 65-70 stopni i jak tą temp osiagnie to wentylator się wyłącza i temp. nie ma jak się podnieść do np 80....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalenka 29.11.2004 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 my ustawialiśmy temperature na sterowniku pieca 85 i wtedy wentylator pracował 24 h i nadal nie osiągał tej temperaturyw piątek zeszliśmy do 70 bo i tak dalej nie szedł a tak przynajmniej drewno się nie wypalało w tempie ekspresowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalenka 29.11.2004 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 no nic... lecę ale polecam sią pamięci !!!! może w środę będzie już lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tykson1 29.11.2004 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Ciekawe........ czy na rurze kotła którą idą spaliny do komina jest jakiś regulator czy jest tylko sama blacha? chyba nie jak jest wentylator wyciągowy...... Ciekawe piece teraz sprzedają jak na rocznym drewnie nie można podnieść temp. tyle ile się chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyniu 29.11.2004 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 od ok. godziny 10 i ta na małym obiegu kotła jest ustawiona na najwyższym znaczniku gruba biała kreska - białe pokrętło na pompie ja to mam jakoś strasznie dużo tych pomp... chyba 4 czy 5 mam nawet zdjęcie tej kotłowni i ale mailem forum ich nie prześle... Ustaw pompe przy kotle jak rowniez i inne na najnizszy (najwolniejszy bieg). Kociol o mocy 25 kw badz jak u mnie 35 KW nie jest w stanie przekroczyc temp. 70 C przy tak szybkiej pracy pompy. Pozdr Zbyniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyniu 29.11.2004 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 od ok. godziny 10 i ta na małym obiegu kotła jest ustawiona na najwyższym znaczniku gruba biała kreska - białe pokrętło na pompie ja to mam jakoś strasznie dużo tych pomp... chyba 4 czy 5 mam nawet zdjęcie tej kotłowni i ale mailem forum ich nie prześle... Ustaw pompe przy kotle jak rowniez i inne na najnizszy (najwolniejszy bieg). Kociol o mocy 25 kw badz jak u mnie 35 KW nie jest w stanie przekroczyc temp. 70 C przy tak szybkiej pracy pompy. Pozdr Zbyniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 30.11.2004 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 w moim kotle także palę na otwartym powietrzu wtórnym - oczywiście nie na maxa - stopień otwarcia dopasowalem metodą prób i obserwacji skutków...--- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaKa 30.11.2004 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 Magdalenka, a jaki masz nawiew do kotlowni powietrza do spalania? Za te 4 godziny palenia jaka temperature masz na akumulatorach? Poki, co widze tylko jeden problem - za mala komore na drewno. Tak juz jest, ze czym wieksza - tym wiecej opalu - tym dluzej sie pali.Magdalenka, a dlaczego wybralas 24 kW, liczylas straty cieplne domu? Czy tak na oko? kaKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 30.11.2004 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 MAGDALENKA-SPRAWDŹ Z TYŁU KOTŁA TĄ DŹWIGNIĘ I UPEWNIJ SIE ŻE JEST ONA ZAMKNIĘTA-to ustrojstwo służy do rozpalania kotła i dorzucania drewna-jeśli będzie otwarte to większość spalin idzie prosto w komin. Tykson -buderus kp nie wyłącza sam wentylatora-wiem bo byłem na szkoleniu. Jutro podjadę do mojej starej f-y i wezmę od nich instrukcję do kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 30.11.2004 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 i jakie tam są blachy, jesli on waży 760 kg Tykson blachy nie moga być za grube bo kocioł sie rozpadnie.Jest coś takiego jak zasada ścinania blach.Na spawie im cieńsza blacha tym lepiej pracuje ,a im grubsza tym lepiej...się ścina(ot taka gilotynka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tykson1 30.11.2004 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 pewnie mają z 1, albo i więcej cm grubości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mannix 30.11.2004 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 pewnie mają z 1, albo i więcej cm grubości tyckson1: albo przegapilem albo ty nie napisales w koncu jaki masz ten badziewny kociol ? podaje wreszcie producenta. jesli ty masz klopoty - to podajac marke ustrzezesz innych przez lipnym zakupem. tak wiec czekam na nazwe producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts