Gość [email protected] 10.11.2004 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Co należy sprawdzić przy zakupie domu od strony prawnej, żeby uniknąć niespodzianek. Jak spisać umowę w przypadku zajęcia egzekucyjnego,żeby kupić dom bez obciążenia.W księdze wieczystej widnieje obciążenie egzekucyjne, chciałabym spłacić wierzyciela i kupić dom jak spisać umowę , z kim.Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 10.11.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Dom kupujesz od właściciela, a jednocześnie masz umowę z wierzycielem, że część kasy idzie do niego, a on przerywa egzekucję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RysieK 10.11.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Kupowałem dom z hipoteką US, poszedłem do nich i dostałem na piśmie jaką kwotę chcą na datę kupna u notariusza (odsetki). W akcie notarialnym jest wzmianka, że dom kosztuje 100 000, 70 000 na konto sprzedającego (10 000 zadatku), a 20 000 do US. W banku "ustaliłem", aby kredyt wypłacili w dwóch ratach najpierw do US i 5 dni później na konto sprzedającego. Jak US dostał kasę to wystawił zaświadczenie (coś tam), że wycofują hipotekę. Gdyby były problemy to wstrzymałbym wypłatę drugiej raty.W akcie notarialnym była wzmianka, że kasa będzie z kredytu przelana w ciągu 5 dni.RysieK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RysieK 10.11.2004 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Umowę spisujesz z właścielem.RysieK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts