krzemyk99 23.04.2020 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Mam taką sytuację jak na zdjęciu.Między płytkami a parkietem jest korek. Na szerokość tego korka chciałbym wyrzeźbić kanał, żeby puścić przewody. Głębokość to może 1 max 2 cm. Próbowałem kuć troszkę młotem w wiertarce, idzie dość lekko natomiast głośno i powoli, więc zejdzie mi się cały dzień. Zastanawiałem się nad szlifierką kątową z tarczą diamentową. Są może jakieś inne sposoby żeby to zrobić dość cicho i szybko? Mam takie 2 łuki do ogarnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebasto 26.04.2020 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 Szlifierka z tarczą diamentowa to niezły pomysł (pod warunkiem, że łuk jest na tyle dużej średnicy ze da się to naciąć tarczą , ale cicho nie będzie (ciszej niz młotem). Musisz bardzo uważać, żeby nie uszkodzić parkietu i płytek.Opcja z młotowiertarką to: nawiercenie sąsiadujących otworów obok siebie, a potem "połączenie" ich młotem - powinno pójść szybciej niż kucie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzemyk99 03.05.2020 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Szlifierka dała radę. Dzięki sebasto za sugestię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts