hugo 19.08.2002 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2002 Stare budownictwo, wilgoć 0,5m od posadzki. Chciałbym ponawiercać ścianę i zalać środkiem (jakim, gdzie kupić, może jakieś doświadczenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 19.08.2002 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2002 zobacz ISOLIT - czytałam o tym, ale nie wiem jak się sprawdza w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 19.08.2002 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2002 podaję link: http://www.isolit.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 19.08.2002 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2002 Dzięki sprawdziłem i znalazłem jeszcze ten sam środek w innej hurtowni trochę tańszy izolit.topnet.pl. Może ktoś stosował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.08.2002 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2002 Zero doświadczeń praktycznych z tą gamą środków ale ... Używałem ostatnio środka fimy Ultrament do zabezpieczania tarasów i widziałem na http://www.mc-bauchemie.com.pl/ultrament/index.html w sekcji Produty specjalne -> Zabezpieczenie i zwalczanie wilgoci, że maja coś tj. chemię i narzędzia do tego co chcesz zrobić - myślę, że znajdziesz tam dane techniczne. PS. Jak coś wybierzesz i przetestujesz podziel się doświadczeniami w tym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 20.08.2002 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2002 Spróbuj poszukać w wyszukiwarkach internetowych środka o nazwie PENETRON albo innwgo o nazwie XYPEX. Oba działają na tej samej zasadzie: kryształy krzemionki w kontakcie z wilgocią rosną i tworza siatkę nie przepuszczającą wody. Ważne! działa równiez przy ciśnieniach ujemnych ( tj. przeciw naporowi wody). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 13.09.2002 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2002 Izomur za 130 zł 5l, trochę wlałem i .... 5 otworków wypiło 5l i nie ma dosyć, chyba zostanę przy metodzie tradycyjnej (podcinanie) ze względu na koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.04.2003 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Aby izolacja byla skuteczna zastosuj srodek z atestem ITB, najlepiej ISOLIT. Uwaga!iZolit nie ma atestu ITB, izolacja nim zrobiona jest nieskuteczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.04.2003 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Tak!Ma Pan racje.Mam firme budowlana.Od lat stosuje ISOLIT i nie mam zadnych problemow z jakoscia.Srodek nie jest tani,ale izolacja nim zrobiona jest rewelacyjna.Proponuje Panstwu nie stosowac podejrzanych i niesprawdzonych przez Instytut Techniki Budowlanej preparatow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gruby 15.04.2003 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 W remontowanym domu zastosowałem Ultrament-Suchy Mur. Drogi (500zł za 25l). Generalnie działa. Różnice widać gołym okiem. Metoda nawiercania otworów co kilka centymetrów i sączenie tam preparatu przez lejki. Dość pracochłonne. Pomysł z lejkami jak dla mnie zupełnie kiepski (czasochłonne i duża możliwość wylania preparatu na podłogę). Lepszy efekt dało wpompowywanie płynu przy pomocy pompki do dmuchania materacy . Najlepiej byłoby robić to pod ciśnieniem przy uszczelnionym wlocie otworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.06.2003 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 Tak!Ma Pan racje.Mam firme budowlana.Od lat stosuje ISOLIT i nie mam zadnych problemow z jakoscia.Srodek nie jest tani,ale izolacja nim zrobiona jest rewelacyjna.Proponuje Panstwu nie stosowac podejrzanych i niesprawdzonych przez Instytut Techniki Budowlanej preparatow. Moge prosic o wiecej szczegolow dotyczacych stosowania ISOLITU. Chcialbym zastosowac go w piwnicy w celu usuniecia grzyba i przykrego zapachu. Czy ten srodek jest skuteczny Proszę o informacje Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 25.06.2003 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 najpierw usun przyczyne - moze wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 26.06.2003 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Ja zrobiłem w całym domu metodą izolcji krystalicznej - na pewno najtańsza, ale podobno nie najlepsza. Niestety na podcięcie mam trochę grube mury Mam nadzieję, że trochę wytrzyma, zwłaszcza że wspomogę to drenażem i izolacją poziomą. Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts