Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wilgo?

hugo

Recommended Posts

Zero doświadczeń praktycznych z tą gamą środków ale ...

Używałem ostatnio środka fimy Ultrament do zabezpieczania tarasów i widziałem na http://www.mc-bauchemie.com.pl/ultrament/index.html w sekcji Produty specjalne -> Zabezpieczenie i zwalczanie wilgoci, że maja coś tj. chemię i narzędzia do tego co chcesz zrobić - myślę, że znajdziesz tam dane techniczne.

PS. Jak coś wybierzesz i przetestujesz podziel się doświadczeniami w tym wątku :wink:

Spróbuj poszukać w wyszukiwarkach internetowych środka o nazwie PENETRON albo innwgo o nazwie XYPEX. Oba działają na tej samej zasadzie: kryształy krzemionki w kontakcie z wilgocią rosną i tworza siatkę nie przepuszczającą wody. Ważne! działa równiez przy ciśnieniach ujemnych ( tj. przeciw naporowi wody).

• 4 weeks później...
  • 7 months później...
Tak!Ma Pan racje.Mam firme budowlana.Od lat stosuje ISOLIT i nie mam zadnych problemow z jakoscia.Srodek nie jest tani,ale izolacja nim zrobiona jest rewelacyjna.Proponuje Panstwu nie stosowac podejrzanych i niesprawdzonych przez Instytut Techniki Budowlanej preparatow.

W remontowanym domu zastosowałem Ultrament-Suchy Mur. Drogi (500zł za 25l). Generalnie działa. Różnice widać gołym okiem. Metoda nawiercania otworów co kilka centymetrów i sączenie tam preparatu przez lejki. Dość pracochłonne. Pomysł z lejkami jak dla mnie zupełnie kiepski (czasochłonne i duża możliwość wylania preparatu na podłogę). Lepszy efekt dało wpompowywanie płynu przy pomocy pompki do dmuchania materacy :). Najlepiej byłoby robić to pod ciśnieniem przy uszczelnionym wlocie otworu.

• 2 months później...
Tak!Ma Pan racje.Mam firme budowlana.Od lat stosuje ISOLIT i nie mam zadnych problemow z jakoscia.Srodek nie jest tani,ale izolacja nim zrobiona jest rewelacyjna.Proponuje Panstwu nie stosowac podejrzanych i niesprawdzonych przez Instytut Techniki Budowlanej preparatow.

Moge prosic o wiecej szczegolow dotyczacych stosowania ISOLITU.

Chcialbym zastosowac go w piwnicy w celu usuniecia grzyba i przykrego zapachu.

Czy ten srodek jest skuteczny

Proszę o informacje

Z gory dziekuje