hippo 10.11.2004 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Czy są jakieś estetyczne rozwiązania dotyczące połączenia blatu kuchennego ze ścianą tzn. płytkami. Widziałem takie szerokie listwy chyba miały około 3,8 cm, czy jest coś mniejszego i przyjemniejszego dla oka (a może inne rozwiązanie). Pomóżcie, gdyż wogóle w tym temacie się nie orientuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 10.11.2004 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 fuga silikonowa lub listwy przyscienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hippo 10.11.2004 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Pitbull,wiem że listwa przyścienna, tylko podpowiedz jakie mają wysokości.Czy z fuga silikonową nic się nie stanie, przecież blat chyba trochę pracuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 10.11.2004 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Z tego co widzialem to wys. standardowa jest ok 2x4 (szer.xwys.) i na styku listwy ze sciana silikon w kolorze listwy ale mniejsze tez widzialem -2x2 cm. Ostatecznie tez mozesz zamontowac listwy drewniane cokolowe lub do wykonczenia okien ale do tego rozwiazania nie jestem przekonany. Zalezy co chcesz robic na blacie ... i jakiej szerokosci masz szczeline do zafugowania. Jesli jest mala to nic sie stanie, silikon jest elastyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 10.11.2004 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 jak blat dobrze spasowany i płytki prosto połozone, to nic nie ma prawa się stać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 10.11.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 z silikonem oczywiście ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hippo 10.11.2004 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Problem pojawia się u mnie ze wzgledu na trzy okna, ktore są w kuchni wraz z parapetami, a mianowicie:1. Pod parapety wchodzi blat kuchenny.2. Chcę obłożyć wnęki okien płytkami.Problem pojawia się w momencie połączeń tzn.:1. blat - ściana z płytkami (dać listwę, która zlicuje się prawie z grubością parapetu),2. parapet - płytki we wnęce okiennej (zastosowanie tutaj listwy wiąże się z uskokiem listwy przyblatowej nad parapet), czyli efekt wizualny - do bani.Co robić, a może tylko zasilikonować i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 10.11.2004 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 ja mam silikon Knaufa - wytrzymały jak guma - klej silikonem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hippo 10.11.2004 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Boho,a jak długo już użytkujesz swoją kuchnię - blat z silikonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 10.11.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 jakieś 7 lat....... i mam nadzieję następne 7 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hippo 10.11.2004 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Boho,czy musiałeś ingerować w tym czasie w tą fugę, mam na myśli jej poprawianie czy ponowne silikonowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 10.11.2004 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 hippo: strasznie się przejmujesz tym łączeniem......... nie konserwowałem silikonu, bo dobrze położony jest wieczny zastosuj silikon - jak Ci się nie będzie podobał, abo się zniszczy, zawsze będziesz mógł strzelić sobie listewki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 01.05.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 odświeżę stary temat ma ktoś jakieś fajne zdjęcia takiego wykończenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts