hajtaler428 24.04.2020 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Witam. Buduję altanę 4x4. Dach jest kopertowy 30st, pełne deskowanie. Jako pokrycie będzie gont bitumiczny a pod nim papa podkładowa na welonie szklanym PV/64. I tu pytanie - jak założyć tą papę? tzn pasy w pionie czy w poziomie? Czy dawać "na zakładkę", jeśli tak to ile? Czy bić na same papiaki czy też kleić? Jak gęsto dawać papiaki i czy dawać podkładkę pod papiak? Jak kłaść na narożach?\Z góry dzięki Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertJG 26.04.2020 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 Jeśli chodzi o altankę to ja bym się nie przejmował za bardzo O ile pamiętam to kierunek aplikacji papy zależy od kąta nachylenia dachu. Polecam filmy na youtube:https://www.youtube.com/watch?v=iWS-7Nn4MIE W Polsce można też kupić papę samoprzylepną i ja bym się nie bawił we wbijanie gwoździ tylko wybrałbym to prostsze rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.05.2020 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2020 Najlepiej zastosować podkład systemowy dedykowany przez producenta gontów (jest cienki). Mocowanie podkładu symboliczne bo na nim będą gonty. W żadnym wypadku papiaki z podkładką. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajtaler428 13.05.2020 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2020 Tak właśnie zrobiłem- dedykowana papa podkładowa bita samymi papiakami. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts