kroyena 10.11.2004 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Szanowan Redakcjo Zwracam się z uprzejmą prośbą, o częstsze niż 1 raz w roku podawanie różnic pomiędzy nośnikami energi dla ogrzania domu. Prośbę moją motywuję zawirowaniami na rynku nośników energi związanymi z majsterkowaniem przy ich cenach przez rząd i rynek. Kroyena zawłaszczonego herbu Kroje PS1. Prośba jest jak najbardziej poważna i odzwierciedla zapotrzebowanie rynku uwidocznione coraz częstszymi wątkami na forum dotyczącymi cen nośników energii. PS2. Ponieważ szanowna Redakcja gromadzi dane zaprzeszłe było by miło gdyby zostały dodane np. w formie wykresów z arkusza historyczne proporcje cen pomiędzy różnymi rodzajami nośników co uwidoczniłoby panujące na rynku trendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 22.11.2004 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Szanowan Redakcjo Zwracam się z uprzejmą prośbą, o częstsze niż 1 raz w roku podawanie różnic pomiędzy nośnikami energi dla ogrzania domu. Prośbę moją motywuję zawirowaniami na rynku nośników energi związanymi z majsterkowaniem przy ich cenach przez rząd i rynek. Kroyena zawłaszczonego herbu Kroje PS1. Prośba jest jak najbardziej poważna i odzwierciedla zapotrzebowanie rynku uwidocznione coraz częstszymi wątkami na forum dotyczącymi cen nośników energii. PS2. Ponieważ szanowna Redakcja gromadzi dane zaprzeszłe było by miło gdyby zostały dodane np. w formie wykresów z arkusza historyczne proporcje cen pomiędzy różnymi rodzajami nośników co uwidoczniłoby panujące na rynku trendy. Jestem jak najbardziej za. Dobrym nawykiem byłoby stworzenie swoistego rankingu, który aktualizowany co jakis czas - kwartał wskazywał ceny poszczególnych mediów. Wiele osób mysli kategoriami - gaz - tanio prąd - drogo - czesto nie próbujac tego sobie wyliczyć - a przeciez nie jest to takie trudne ! Ostatnie zawirowania ceny propanu w okolicach 2 zł za litr stawiają go w na tej samej półce co prąd !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daru 23.11.2004 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Popieram przydalo by sie coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 23.11.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Proponuję podzielić na grupy:Na dzień 2004.11.23:1. Gaz ziemny - 2. Gaz z butli - 3. Olej - 4. Prąd wg taryfu G11 - 5. Prąd wg taryfu G12 - taryfa dzienna: taryfa nocna:6. Drewno liściste niesezonowane (mix): 90 zł/m37. Drewno iglaste niesezonowane (mix):8. Węgiel pierwszej klasy:9. Węgiel drugiej klasy:10. Miał: NIe wiem czy dobrze i czy wszystko wyszczególniłem. Jak co to dopisujcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
postgres 23.11.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Pomysl jest rewelacyjny !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 23.11.2004 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Droga Redakcjo !Czekamy na odzew.........czekamy.....czekamy...... PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 23.11.2004 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Generalnie pomysł dobry tylko roboty przy nim dużo.. Po pierwsze nalezy podzielić kraj na regiony. Po drugie ceny w poszczegolnych regionach potrafią drastycznie sie roznic. Po trzecie czy ktoś się tego podejmie w ramach obowiązków zadowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 29.11.2004 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Czyżbym zabił temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 04.12.2004 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2004 Dom jeszcze w powijakach a ja kupiłem drewno na opał: Proponuję podzielić na grupy: Na dzień 2004.11.29: 1. Gaz ziemny - 2. Gaz z butli - 3. Olej - 4. Prąd wg taryfu G11 - 5. Prąd wg taryfu G12 - taryfa dzienna: taryfa nocna: 6. Drewno liściste niesezonowane (mix): 80 zł/m3 7. Drewno iglaste niesezonowane (mix): 8. Węgiel pierwszej klasy: 9. Węgiel drugiej klasy: 10. Miał: NIe wiem czy dobrze i czy wszystko wyszczególniłem. Jak co to dopisujcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalenka 19.01.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Witaj Wakmen czy możesz się podzielić namiarami na drewno na opal za 80zl. ?? bo u mnie krzyczą 160 !!!!! może nawet transport by się opłacał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 19.01.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Witaj Wakmen czy możesz się podzielić namiarami na drewno na opal za 80zl. ?? bo u mnie krzyczą 160 !!!!! może nawet transport by się opłacał Jalowski Jarek tel.: 502 315 148. Jego tata ma 100 letni las pomiędzy Kielnem a Strzepczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalenka 19.01.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 OOO ależ szybka odpowiedź DZIĘKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.01.2005 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Pewnie nie doczekamy.A tymczasem w Polityce opublikowana ceny za prund. i wychodzi ponad 100 plnów rozkroku między województwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.01.2005 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Pewnie nie doczekamy. A tymaczasem ceny gazu podjechały o 10%. Ciekawe dlaczego? Przecież z GAZPROMem rozliczamy się w dularach, a te poleciały na "buzie ewentualnie na morde". Znaczy, że nasz nierzą strzyże owce na jakieś 30% . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.01.2005 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Pewnie nie doczekamy. A tymczasem ceny drewna opałowego poszybowali werticalnie z okazji wejścia do UE, boom_bastica w Chinach, decyzji o wstrzymaniu wycinek na Słowacji, no i masowym kupowaniu kominków przez tu łobecnych forumowiczów (oczywiscie ). Oczywiscie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.01.2005 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Pewnie nie doczekamy.A tymczasem nie zapowiada się by z okazji robienia przez Wielki Żółty Naród wielu Małych Plastykowych Rzeczy cena baryłki miałaby oklapnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.01.2005 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Pewnie nie doczekamy. A z okazji niechęci baryłki do stoczenia się w dół w celu nadania jej nazwy baryłki upadłej. Propan-butan (ten od chemików ) ma siędobrze w swej płynnej masie, przez co korzystający zeń mają się jakby mniej dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.01.2005 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Pewnie nie doczekamy.A z okazji wielkich potrzeb na żelazo kute bądź walcowate od łostatnich upałów kiedy to z okazji upadłości atomówek we Francji węgiel podniósł połap, szybuje sobie tak, że nagle nawet związkowe kopalnie śląskie stają siędochodowe, przez co państwo nie ma do kogo dokładać i nie wie co zrobić z temi pieniędzmi. Co, ceny czarnego złota, rzutuje na rentowność prądu, przez co wielki szum się zrobił o średnią prywatyzację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.01.2005 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Pewnie nie doczekamy. I dlatego enigmatyczny (bynajmniej nie chodzi tu o niemiecką statystykę i dokłądność) ranking mało korzystny dla czyteników pewnego czasopisma na "M" jest. Żeby nie zacytować powiedzonka: "ząb zupa zębowa, dąb ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 21.01.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Raczej na pewno nie doczekamy.....chyba......e, nieeeeee tak tylko...J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts