andrre 26.04.2020 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 Po majówce zabieram się za przyklejanie płyt GK do ścian i wykonanie sufitu podwieszanego. I tu pojawia się mój problem: chcę opuścić sufit jedynie o grubość profilu CD czyli 3 cm. Niestety nie mam jak przykręcić profilu przyściennego UD ponieważ w ścianie jest bardzo nierówna cegła na zaprawie wapiennej, czyli sypie się i nie będzie trzymało. Myślałem, żeby dać płyty GK na ściany a do nich dopiero przymocować profil UD na kołki do płyt GK (ślimaki) ale nie wiem czy to nie spowoduje później jakichś pęknięć. Druga opcja, to zastosować wzmocnione wieszaki i zrezygnować z profilu UD a przy samej ścianie dać profil CD. A może profile kapeluszowe? Dodam, że strop jest drewniany z deskowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 26.04.2020 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 Jak byś nie zrobił, pamietaj, że CD do UD się nie dokręca, po obwodzie ma być całość luźna, płyty dokręcane jedynie do profili CD. na koniec akryl obwodowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts