artek096 27.04.2020 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2020 Witam sprawa wygląda następująco. Podłoga tzn przedpokój i kuchnia ułożona z legarów na nich płyta OSB chyba 25 mm już nie pamiętam, łącznie ok 17 m2. Problem ponieważ płytki mocno pękają a nawet kiedys jedną całą zdjełem więc robota zwalona. Gdzie byy błędy nei wiem mogło byc ich dużo takie ekipy remontowe mozna trafić neistety. I mam prośbę do fachowców o porade jak można wyjść z tej sytuacji? Problem taki że stoi kuchnia drzwi pomontowane. Co można z tym zrobic by było ładnie bez demontarzu drzwi i kuchni. dodam że wszedzie z innymi pomieszczeniami jest poziom, nie ma progów. Czy konieczne zrywanie płytek i czy sie da bez tego demontarzu? Czy położyc wykladzine PCV? na obecną podłge na której płytki pokękane i sie ruszaja pod niaciskiem? Czy ktos miał takie sytuacje i naprawiał? Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 27.04.2020 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2020 Jak chcesz mieć na podłodze płytki , to te aktualne musisz zdemontować , co nie będzie kłopotliwe skoro się ruszają i położyć je porządnie . Na OSB da się i to bez technologii rodem z NASA zamontować płytki . Zamontowane szafki i drzwi nie powinny być problemem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artek096 27.04.2020 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2020 Ale jak te pękają to podejrzewam że przez uginanie sie płyt bo w innych pomieszczeniach gdzie sa panele to widac gołym okiem że sie uginaja i skrzypi podłoga. Boje sie ze jak połozy sie nowe płytki to bedzie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 27.04.2020 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2020 Witam sprawa wygląda następująco. Podłoga tzn przedpokój i kuchnia ułożona z legarów na nich płyta OSB chyba 25 mm już nie pamiętam, łącznie ok 17 m2. Problem ponieważ płytki mocno pękają a nawet kiedys jedną całą zdjełem więc robota zwalona. Gdzie byy błędy nei wiem mogło byc ich dużo takie ekipy remontowe mozna trafić neistety. I mam prośbę do fachowców o porade jak można wyjść z tej sytuacji? Problem taki że stoi kuchnia drzwi pomontowane. Co można z tym zrobic by było ładnie bez demontarzu drzwi i kuchni. dodam że wszedzie z innymi pomieszczeniami jest poziom, nie ma progów. Czy konieczne zrywanie płytek i czy sie da bez tego demontarzu? Czy położyc wykladzine PCV? na obecną podłge na której płytki pokękane i sie ruszaja pod niaciskiem? Czy ktos miał takie sytuacje i naprawiał? Dzięki za rady. zbyt szeroko rozstawione legary, co 40cm od środka do środka legara. Podparte legary powinny być w kazdej pustce pod legarami. Powinny być dwie warstwy płyt OSB 2x 12mm układane w cegłę. Pod płytki klej elastyczny firmy Sika. Jezeli pekają to nalezy poprawić podłoże pod kaflami czyli legary. Płytę wyciąć wokół ścian i w drzwiach. . Odkrecić odstawić. Poprawić legary. Położyć płytę przykręcić. Przed przykreceniem płyt położyć na legary taśmę akustyczną samoprzylepną. Nalezy zwrócić uwagę na wilgotnośc legarów! Powinna być 8-9%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts