jkan997 27.04.2020 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2020 Witam,Mam złożony wniosek o pozwolenie na budowę który jest aktualnie procedowany.Wniosek jest dosyć skomplikowany ponieważ dotyczy zespołu budynków.W międzyczasie doszedłem do wniosku że pod jednym budynkiem chciałbym umieścić piwnicę. Która strategia jest waszym zdaniem lepsza: 1. Wycofać aktualny wniosek i złożyć nowy?2. Poczekać na zezwolenie na budowę i wnosić o zmianę / projekt zastępczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 01.05.2020 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2020 ja natychmiast wycofałbym wniosek. 1. projekt zamienny to nowa dokumentacja projektowa2. zmienia się Ustawa Prawo Budowlane, a za nią będzie zmiana Rozporządzenia w sprawie szczegółowego zakresu i formy Projektu Budowlanegojeśli Projekt jest kompletny, został opracowany na "starych" warunkach. Zwlekanie może wprowadzić go w nowe uwarunkowania, nowy podział Projektu na Projekt Zagospodarowania Działki + Projekt architektoniczno budowlany + Projekt Techniczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts