Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny czy gotowy-koszty 2020.

Recommended Posts

To jest cena brutto ? Ostateczna za gotowy projekt indywidualny? Bardzo dobra stawka moim zdaniem, w Łodzi zrobiliśmy indywidualny ciut taniej ale 75m2, a średnia cena była na poziomie 6,5- 8 tys brutto.

Tak, bez wizualizacji. Wizualizacji nie robi może nam zrobić Pani architekt szwagier za parę stówek jakoś nie dużo.

Kaizen, dlaczego starasz sie obalić wszystko czego nie doświadczyłeś w swoim życiu, albo co gorsza "skoro ja miałem takie ceny to nikt inny nie jest w stanie mieć niższych"? Rozmawiałem z trzema architektami o cenach. Każdy podawał kwoty z przedziału 40-50 zł/m2 projektu indywidualnego. A tylko jeden ma swoje biuro z projektami gotowymi i to chyba dosyć znane. No i nie trwa to 2 tyg a kilka miesięcy.

Nie karm trolla :) u mnie też standard 35-40 jak się dowiaduje, tylko większość chce jeszcze 600-800 za każdą instalacje, tutaj mamy kompleksowo. Koledze zaprojektowała dom stoi jakieś 150m od naszego w linii prostej, mój KB też mówi że jest najsensowniejsza Pani architekt w okolicy.

• 1 year później...
Witam, w tym roku chciałbym podjąć się budowy domu, dlatego zastanawiam się czy zlecić dla architekta wykonanie projektu indywidualnego czy kupić gotowy projekt i nanieść na nim zmiany?.

Proszę o pomoc jakie są średnie ceny za m2 w obecnym roku na terenie Warszawy za projekt budowlany indywidualny ile kosztuje adaptacja gotowego projektu?.

Witam wejdz na http://www.pnarchitekci.pl/cennik/ mi zaprojektowali dom, są bardzo dokładni, zawsze pod telefonem i na każde pytanie odpowiadają nawet po zakończonej pracy.