luk2504 27.04.2020 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2020 Hej, Dla mojego obszaru obowiązuje MPZP z 1998. W biuletynie miasta jest informacja o wszczętym planie w 2011 (aktualizacja również z 2020). Miał zostac ogłoszony w 2018, niestety do chwili obecnej nie został opublikowany. Wiem, że ma się tam pojawić zapis o strefie sanitarnej o szerokości 50m (Rozporządzenie ministra gospodarki komunalnej z 25-07-1959), co spowoduje dla mnie i sąsiadów mega problem. Wyroki Sądów Administracyjnych nie są w tej kwesti jednoznaczne (choćby http://orka2.sejm.gov.pl/IZ6.nsf/main/090D98DE) Chciałbym pomęczyć biuro planowania przestrzennego o zmiany w zapisach MPZP, stąd pytanie do Was. Czy lepiej składać wnioski pojedyńczo czy jednak skrzyknąć się z sąsiadami by wszyscy podpisali się pod jednym, a konkretnym wnioskiem? Czy każdy z zainteresowanych powinien składać wniosek osobiście i wtedy będzie większy wydźwięk? A może wniosek powinien być sporządzony przez kancelarię prawną, a mieszkańcy powinni tylko podpisać? Co uważacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 01.05.2020 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2020 trzecia opcja ( kancelaria prawna ) wydaje się rozsądna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts