Anka1979 28.04.2020 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2020 Witam, nie znalazłam na forum podobnego postu, stąd moje pytanie do wszystkich budujących na płycie fundamentowej. Czy urząd miasta nakazał Wam w pozwoleniu na budowę zatrudnić inspektora inwestycyjnego ? Podobno przepisy budowlane narzucają taki obowiązek na każdego inwestora stawiającego dom na płycie fundamentowej. Jeśli tak, proszę o krótki opis jak w rzeczywistości ten nadzór inspektora wyglądał i ile zapłaciliście za tą usługę? Z góry dziękuję za informację! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 28.04.2020 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2020 https://pl.wikipedia.org/wiki/Inspektor_nadzoru_inwestorskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka1979 29.04.2020 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Apacer, to czytałam. Natomiast ten wpis w wikipedii nie odpowiada na moje pytanie. Czy każda płyta fundamentowa jest defaultowo podciągania pod "szczególnie skomplikowane roboty" przez urząd wydający pozwolenie na budowę? Warunki gruntowe mam dobre i to nie może być powodem dlaczego urząd nałożył obowiązek zatrudnienia takiego inspektora. Jak Wasze doświadczenia, czy też mieliście taki nakaz w pozwoleniu na budowę czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 29.04.2020 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Nie było tu takich informacji aby urzędy nakladały obowiązek posiadania inspektora nadzoru na tych co stawiaja dom na płycie. Jaki to urząd, i z kiedy PB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 02.05.2020 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2020 Witam, nie znalazłam na forum podobnego postu, stąd moje pytanie do wszystkich budujących na płycie fundamentowej. Czy urząd miasta nakazał Wam w pozwoleniu na budowę zatrudnić inspektora inwestycyjnego ? Podobno przepisy budowlane narzucają taki obowiązek na każdego inwestora stawiającego dom na płycie fundamentowej. Jeśli tak, proszę o krótki opis jak w rzeczywistości ten nadzór inspektora wyglądał i ile zapłaciliście za tą usługę? Z góry dziękuję za informację! Pierwsze słyszę a stawiam na płycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts