Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Inspektor inwestycyjny a płyta fundamentowa

Anka1979

Recommended Posts

Witam, nie znalazłam na forum podobnego postu, stąd moje pytanie do wszystkich budujących na płycie fundamentowej. Czy urząd miasta nakazał Wam w pozwoleniu na budowę zatrudnić inspektora inwestycyjnego ? Podobno przepisy budowlane narzucają taki obowiązek na każdego inwestora stawiającego dom na płycie fundamentowej. Jeśli tak, proszę o krótki opis jak w rzeczywistości ten nadzór inspektora wyglądał i ile zapłaciliście za tą usługę? Z góry dziękuję za informację!

Apacer, to czytałam. Natomiast ten wpis w wikipedii nie odpowiada na moje pytanie. Czy każda płyta fundamentowa jest defaultowo podciągania pod "szczególnie skomplikowane roboty" przez urząd wydający pozwolenie na budowę? Warunki gruntowe mam dobre i to nie może być powodem dlaczego urząd nałożył obowiązek zatrudnienia takiego inspektora. Jak Wasze doświadczenia, czy też mieliście taki nakaz w pozwoleniu na budowę czy nie?

Witam, nie znalazłam na forum podobnego postu, stąd moje pytanie do wszystkich budujących na płycie fundamentowej. Czy urząd miasta nakazał Wam w pozwoleniu na budowę zatrudnić inspektora inwestycyjnego ? Podobno przepisy budowlane narzucają taki obowiązek na każdego inwestora stawiającego dom na płycie fundamentowej. Jeśli tak, proszę o krótki opis jak w rzeczywistości ten nadzór inspektora wyglądał i ile zapłaciliście za tą usługę? Z góry dziękuję za informację!

Pierwsze słyszę a stawiam na płycie.