Chcesiewyspac 28.04.2020 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2020 Czy mogę zrobić cokolwiek aby przestało? Ten cudowny prestiżowy mebel IKEA z najniższej półki cenowej składa się ze stelażu oraz oddzielnych listew jak w linku:https://www.ikea.com/pl/pl/p/luroey-dno-lozka-50160208/?&gclid=CjwKCAjwqJ_1BRBZEiwAv73uwAttb5CIAOh-K5NKEkFJUEgEW0mLzf_IJ0zhYnDGuX-BeCmWZeLwixoCfHcQAvD_BwE Nie mogę kupić nowego i nie chcę spać na podłodze. Próbowałam założyć na listwy recepturki, nie wiem po co, nic nie pomaga. Dokręciłam śruby na ile mogłam. Co od czego powinnam odizolować? Czy może już nie ma nadziei? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.04.2020 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Czy mogę zrobić cokolwiek aby przestało? Ten cudowny prestiżowy mebel IKEA z najniższej półki cenowej składa się ze stelażu oraz oddzielnych listew jak w linku: https://www.ikea.com/pl/pl/p/luroey-dno-lozka-50160208/?&gclid=CjwKCAjwqJ_1BRBZEiwAv73uwAttb5CIAOh-K5NKEkFJUEgEW0mLzf_IJ0zhYnDGuX-BeCmWZeLwixoCfHcQAvD_BwE Nie mogę kupić nowego i nie chcę spać na podłodze. Próbowałam założyć na listwy recepturki, nie wiem po co, nic nie pomaga. Dokręciłam śruby na ile mogłam. Co od czego powinnam odizolować? Czy może już nie ma nadziei? Odwróć wypukłym do dołu i połoz materac i powiedz czy skrzypi. Stelaż na fotce nie ma kapturków gumowych czy plastykowych na końcach listew. https://allegro.pl/oferta/plastikowe-nakladki-do-listw-sprezynujacych-2szt-5867928415 ja mam taśmę gumowa na końcach listew i nic mi nie skrzypi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chcesiewyspac 29.04.2020 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Odwróciłam i póki co nic nie skrzypi. Czemu ja na to nie wpadłam dziękuję za podpowiedź. Do tej pory wszystkie sposoby pomagały na chwilę, mam nadzieję że nie tym razem. Zgadza się, mój stelaż nie ma nic na końcach, samo drewno. Mam nadzieję że teraz to łóżko się nie zapadnie bo ten stelaż chyba powinien być wypukły.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorotaMilewicz 29.04.2020 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) Czy mogę zrobić cokolwiek aby przestało? Ten cudowny prestiżowy mebel IKEA z najniższej półki cenowej składa się ze stelażu oraz oddzielnych listew jak w linku: https://www.ikea.com/pl/pl/p/luroey-dno-lozka-50160208/?&gclid=CjwKCAjwqJ_1BRBZEiwAv73uwAttb5CIAOh-K5NKEkFJUEgEW0mLzf_IJ0zhYnDGuX-BeCmWZeLwixoCfHcQAvD_BwE Nie mogę kupić nowego i nie chcę spać na podłodze. Próbowałam założyć na listwy recepturki, nie wiem po co, nic nie pomaga. Dokręciłam śruby na ile mogłam. Co od czego powinnam odizolować? Czy może już nie ma nadziei? Ja także miałam taki problem, po kilku miesiącach łóżko zaczęło skrzypieć. Pomogło ponowne rozkręcenie i skręcenie. Po prostu trzeba było poprawić. Ale zanim się zebraliśmy, żeby to zrobić to natknęłam się na taki tekst . Może tutaj znajdziesz rozwiązanie. Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.04.2020 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 Odwróciłam i póki co nic nie skrzypi. Czemu ja na to nie wpadłam dziękuję za podpowiedź. Do tej pory wszystkie sposoby pomagały na chwilę, mam nadzieję że nie tym razem. Zgadza się, mój stelaż nie ma nic na końcach, samo drewno. Mam nadzieję że teraz to łóżko się nie zapadnie bo ten stelaż chyba powinien być wypukły.. Chciałem Ci pokazać jak diabełek tkwi w szczegółach ale miała to być tylko próba.Stelaż w łóżku ma za zadanie : Wydawać by się mogło, że stelaż to zaledwie wkład do łóżka, którego rolą jest podtrzymywanie materaca. Faktycznie, jest to jedno z jego zadań, jednak zdecydowanie niejedyne, Odpowiednio dobrane szczeble do łóżka potrafią pełnić wiele innych ważnych funkcji w naszej sypialni. Przede wszystkim, wpływają na jakość naszego snu. Mowa tu oczywiście o komforcie, ale nie tylko. Właściwie dobrany stelaż łóżka zapewni nam również o wiele zdrowszą postawę ciała, dzięki czemu odsuwamy od siebie choćby widmo problemów z kręgosłupem. Możemy również zdecydować się na warianty wykonane z solidnych i niezawodnych materiałów – dzięki temu stelaże do łóżek pomogą nam zdecydowanie poprawić żywotność zarówno całego mebla, jak i materaca. Warto również dodać, że omawiane tu spody do łóżek występują w wielu wariantach – regulowanych i klasycznych, listwowych i segmentowych; na każdy portfel i każdą potrzebę znajdzie się więc odpowiedni produkt. Stelaże do łóżka odgrywają bardzo ważną rolę. Odpowiednio dobrany stelaż zapewni prawidłową cyrkulację powietrza oraz ochroni przed gromadzeniem nadmiaru wilgoci. Odpowiedni poziom wentylacji wpłynie na dłuższą żywotność, dzięki czemu nasz materac do spania zachowa dłużej swoje właściwości oraz walory użytkowe Warstwowe listwy w stelażu rozprężają się jak układasz się do snu. Mogą trzeszczeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.04.2020 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 Odwróciłam i póki co nic nie skrzypi. Czemu ja na to nie wpadłam Stelaż ma być ułożony wypukłym ku górze Tak jak na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chcesiewyspac 30.04.2020 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 Stelaż ma być ułożony wypukłym ku górze Tak jak na zdjęciu Wiem, ale chyba wolę spac w lekkim dołku niż budzić się i denerwować że łózko skrzypi przy najmniejszym ruchu ręką. Mam jedynie nadzieję że konstrukcja nie ucierpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chcesiewyspac 30.04.2020 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 Chciałem Ci pokazać jak diabełek tkwi w szczegółach ale miała to być tylko próba.Stelaż w łóżku ma za zadanie : Warstwowe listwy w stelażu rozprężają się jak układasz się do snu. Mogą trzeszczeć. Czyli nie polecasz tego rozwiązania na dluższą metę? Trzeszczy okrutnie cały czas bo przecież nie da się spać nieruchomo, więc prawdopodobnie i tak zostawię przekręcony stelaż. Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.04.2020 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 Popsikaj WD40 lub podobnym CX-80.Koniecznie wypukłym ku górze.Wypukłym ku dołowi mija się z sensem. Serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.05.2020 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2020 Popsikaj WD40 lub podobnym CX-80. Koniecznie wypukłym ku górze. Wypukłym ku dołowi mija się z sensem. Serio. ad1. Gdzie ma popsikać? Wskaż miejsce bo ciekawość mnie rozpiera, a najbardziej skorzysta autorka bo popryska we wskazane przez ciebie miejsce i będzie mogła spać spokojnie. (to znalazłem w nietypowym zastosowaniu WD40 (Zapobiega skrzypieniu drzwi, okien, huśtawek, bramek.) ad2."zielonym do góry":) to wszyscy wiedzą.Przykład czyli "zielonym do dołu" pokazał ,że za skrzypienie odpowiadają listwy w stelażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chcesiewyspac 01.05.2020 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2020 Rzeczywiście nie wiem gdzie miałabym użyć WD40. Rozumiem że zapobiega slrzypieniu ale chyba wtedy gdy użyjemy go na zawiasy (w oknach, huśtawkach jak wspomina osoba nade mną). Jednocześnie nie rozumiem jak wielkie szkody może wyrządzić spanie na wklęsłym stelażu. Listwy chyba się nie złamią, raczej nie ucierpi na tym mój kręgosłup bo to nie są to nierówności poprzeczne i nie jest to duże zagłębienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.05.2020 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2020 Rzeczywiście nie wiem gdzie miałabym użyć WD40. Rozumiem że zapobiega slrzypieniu ale chyba wtedy gdy użyjemy go na zawiasy (w oknach, huśtawkach jak wspomina osoba nade mną). Jednocześnie nie rozumiem jak wielkie szkody może wyrządzić spanie na wklęsłym stelażu. Listwy chyba się nie złamią, raczej nie ucierpi na tym mój kręgosłup bo to nie są to nierówności poprzeczne i nie jest to duże zagłębienie d7d ma takie wpadki nazbyt często.Jak widzisz plasnął rączka i po indiańsku uciekł.Na zaawansowana głupotę nie ma lekarstwa.Szkoda ,że dziegciu nie zaproponował. Ta przynajmniej jest po destylacji drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.05.2020 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2020 Rzeczywiście nie wiem gdzie miałabym użyć WD40. Rozumiem że zapobiega slrzypieniu ale chyba wtedy gdy użyjemy go na zawiasy (w oknach, huśtawkach jak wspomina osoba nade mną). Tam gdzie jeden element drewniany opiera się o drugi element drewniany. Zakładam, że nie skrzypi konstrukcja łóżka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chcesiewyspac 02.05.2020 23:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2020 W takim razie myślę że najtrwalszym rozwiązaniem byłyby te nakładki na końce listew. Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 03.05.2020 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Porządny stelaż w porządnym łóżku nie powinien skrzypieć. Pamiętaj - wypukłym ku górze. M.in. na tym polega sprężystość takiego stelażu. Przy układzie "wypukłym ku dołowi" stelaż nie spełnia swojej roli i w niekorzystnym przypadku można "wpaść" w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.05.2020 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Tam gdzie jeden element drewniany opiera się o drugi element drewniany. Zakładam, że nie skrzypi konstrukcja łóżka. Dopiero to przeczytałem. Odwróciła do góry nogami wypukłym ku dołowi .Stelaż zapewne trze o ranty łóżka ale autorka mówi ,że nie skrzypi.Znowu twoja teoria o kant....itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 03.05.2020 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Wypukłym do dołu nie skrzypi bo ... ?Bo nie opiera się stelaż o konstrukcję łóżka? Polecasz ułożenie stalażu wypukłym ku dołowi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.05.2020 04:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2020 Wypukłym do dołu nie skrzypi bo ... ? Bo nie opiera się stelaż o konstrukcję łóżka? Polecasz ułożenie stalażu wypukłym ku dołowi ? ad1. nie skrzypi Pani stelaż bo zrobiła próbę jak ją poprosiłem i wyszło na to ,że próba (eksperyment chwilowy) wskazywałyby na to ,że stelaż nie posiada na końcówkach listew ,kapturków ochronnych. Stelaż nie posiada także co jest mniej znaczące taśm poprzecznych.Nie skrzypi poniewaz nie ma naprężeń listew to po drugie . ad2. a o co się w takim razie opiera.Opiera się o ranty konstrukcji. ad3. nie polecam bo nie tak ma działać stelaż i nie wciskaj mi tego czego nie powiedziałem.Czytaj ze zrozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 04.05.2020 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2020 Miałem podobny przypadek, nowe łóżko nie skrzypiało a po 2 tygodniach zaczęło. U mnie problem rozwiązało dokładne skręcenie elementów.A swoją drogą w innym łóżku mam zamiast sprężystych listewek normalne deseczki na tasiemkach ( IKEA ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 04.05.2020 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2020 Skrzypi jak coś o coś się ociera. Można dokręcić tak aby się nie ocierało lub posmarować aby nie skrzypiało. Czyli: albo przykręcić śrubę albo posmarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts