Chef Paul 04.05.2020 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2020 Moje "nie skrzypi" ... być może dlatego, że nie mam z IKEA ps - proponuję rozejrzeć się za lepszej jakości materacem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorotaMilewicz 05.05.2020 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 (edytowane) Czy mogę zrobić cokolwiek aby przestało? Ten cudowny prestiżowy mebel IKEA z najniższej półki cenowej składa się ze stelażu oraz oddzielnych listew jak w linku: https://www.ikea.com/pl/pl/p/luroey-dno-lozka-50160208/?&gclid=CjwKCAjwqJ_1BRBZEiwAv73uwAttb5CIAOh-K5NKEkFJUEgEW0mLzf_IJ0zhYnDGuX-BeCmWZeLwixoCfHcQAvD_BwE Nie mogę kupić nowego i nie chcę spać na podłodze. Próbowałam założyć na listwy recepturki, nie wiem po co, nic nie pomaga. Dokręciłam śruby na ile mogłam. Co od czego powinnam odizolować? Czy może już nie ma nadziei? Mi pomogło dokręcenie wszystkich elementów, ale fajne rady mają [sPAM] Edytowane 6 Maja 2020 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majster2112 05.05.2020 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Ja miałem taki sam problem z łóżkiem z Ikei. Skrzypiał stelaż trący o drewnianą belkę na której leży. Przykleiłem na całej długości belki paski z grubej ceraty zachodzącej na ścianki łóżka. Mija właśnie trzeci rok ciszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 05.05.2020 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Masz rację, prawdopodobnie to jest właśnie "skrzypiące" miejsce. Tym bardziej przy takim kiepskim rozwiązaniu jak w przedmiotowym stelażu z IKEA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.05.2020 04:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2020 Masz rację, prawdopodobnie to jest właśnie "skrzypiące" miejsce. Tym bardziej przy takim kiepskim rozwiązaniu jak w przedmiotowym stelażu z IKEA. No to eureka. Autorce nie chodziło o wskazanie miejsca ale o sposób by zniwelować do zera skrzypienie. Skąd ta nagła zmiana bo przecież proponowałeś Popsikaj WD40 lub podobnym CX-80. .Widać nie wszyscy korzystają z tych ekstremalnych porad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 06.05.2020 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2020 Popsikać WD40 lub innym płynem, smarowidłem, filcem, silikonem... Tysiące sposobów dla usprawnienia słabego wyrobu. Nie polecam odwracania kota ogonem do góry (wypukłym). Nawet jak to pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.05.2020 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 Popsikać WD40 lub innym płynem, smarowidłem, filcem, silikonem... Tysiące sposobów dla usprawnienia słabego wyrobu. Nie polecam odwracania kota ogonem do góry (wypukłym). Nawet jak to pomaga. Dałeś dwa preparaty dla przykładu jak ja dla przykłady zaproponowałem odwrócenie stelażu ( z mojego Pani skorzystała i chyba jest ok), teraz dodajesz inne. Jakie? Jakim silikonem? Jakim filcem ,smarowidłem, może smalcem se posmaruj grzywkę bo ci na oczy spada .Człowieku nie piernicz głupot bo ktoś w to naprawdę uwierzy.Ty naprawdę nie umiesz powiedzieć pas ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 07.05.2020 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 Proponuję nie spać ani nie uprawiać na tym łóżku seksu , łóżko ma być ładne i się prezentować a nie jakieś wulgarne spanie na nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 08.05.2020 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 Dałeś dwa preparaty dla przykładu jak ja dla przykłady zaproponowałem odwrócenie stelażu ( z mojego Pani skorzystała i chyba jest ok), teraz dodajesz inne. Jakie? Jakim silikonem? Jakim filcem ,smarowidłem, może smalcem se posmaruj grzywkę bo ci na oczy spada .Człowieku nie piernicz głupot bo ktoś w to naprawdę uwierzy.Ty naprawdę nie umiesz powiedzieć pas ? Odwrócenie stelaża wypukłym w dół jest wiele sposobów. A po pierwsze to trzeba poszukać przyczyny skrzypienia - czy to łóżko na łączach czy może nogi łóżka o podłogę a może stelaż o ramę łóżka. Trzeba uruchomić myślenie a nie złośliwe SPAMowanie dla zasady by NS. Po co to robisz ?? Może posmaruj kolczyki uchowe bo tam tez może skrzypieć Jaką mają średnicę zewnętrzną i średnicę otworu ? (taki żart w odpowiedzi na wpis @niktspecjalny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chcesiewyspac 09.05.2020 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2020 Ja miałem taki sam problem z łóżkiem z Ikei. Skrzypiał stelaż trący o drewnianą belkę na której leży. Przykleiłem na całej długości belki paski z grubej ceraty zachodzącej na ścianki łóżka. Mija właśnie trzeci rok ciszy. To jest sensowna odpowiedź Jestem w fazie eksperymentów i póki co postanowiłam tam umiescić materiał, ciekawe czy cokolwiek pomoże. Nie do końca wiem o jaką ceratę chodzi, taką jak na stół? Co do stelażu, umiescilam go już poprawnie, proszę się nie kłócić, nie będę niczym smarować bo nie posiadam zadnego specyfiku z wyjatkiem oliwy z oliwek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypher47 23.11.2020 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 (edytowane) W takim razie chyba już czas wymienić łóżko. --------------------------- Edytowane 23 Listopada 2020 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts