Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skrzypi mi łóżko

Chcesiewyspac

Recommended Posts

Czy mogę zrobić cokolwiek aby przestało? Ten cudowny prestiżowy mebel IKEA z najniższej półki cenowej składa się ze stelażu oraz oddzielnych listew jak w linku:

https://www.ikea.com/pl/pl/p/luroey-dno-lozka-50160208/?&gclid=CjwKCAjwqJ_1BRBZEiwAv73uwAttb5CIAOh-K5NKEkFJUEgEW0mLzf_IJ0zhYnDGuX-BeCmWZeLwixoCfHcQAvD_BwE

Nie mogę kupić nowego i nie chcę spać na podłodze. Próbowałam założyć na listwy recepturki, nie wiem po co, nic nie pomaga. Dokręciłam śruby na ile mogłam. Co od czego powinnam odizolować? Czy może już nie ma nadziei?

Mi pomogło dokręcenie wszystkich elementów, ale fajne rady mają [sPAM]

Edytowane przez Elfir

Masz rację, prawdopodobnie to jest właśnie "skrzypiące" miejsce.

Tym bardziej przy takim kiepskim rozwiązaniu jak w przedmiotowym stelażu z IKEA.

No to eureka. Autorce nie chodziło o wskazanie miejsca ale o sposób by zniwelować do zera skrzypienie. Skąd ta nagła zmiana bo przecież proponowałeś

Popsikaj WD40 lub podobnym CX-80.
.Widać nie wszyscy korzystają z tych ekstremalnych porad.:no:

Popsikać WD40 lub innym płynem, smarowidłem, filcem, silikonem...

Tysiące sposobów dla usprawnienia słabego wyrobu.

Nie polecam odwracania kota ogonem do góry (wypukłym). :D

Nawet jak to pomaga.

Dałeś dwa preparaty dla przykładu jak ja dla przykłady zaproponowałem odwrócenie stelażu ( z mojego Pani skorzystała i chyba jest ok), teraz dodajesz inne. Jakie? Jakim silikonem? Jakim filcem ,smarowidłem, może smalcem se posmaruj grzywkę bo ci na oczy spada .Człowieku nie piernicz głupot bo ktoś w to naprawdę uwierzy.Ty naprawdę nie umiesz powiedzieć pas ?

Dałeś dwa preparaty dla przykładu jak ja dla przykłady zaproponowałem odwrócenie stelażu ( z mojego Pani skorzystała i chyba jest ok), teraz dodajesz inne. Jakie? Jakim silikonem? Jakim filcem ,smarowidłem, może smalcem se posmaruj grzywkę bo ci na oczy spada .Człowieku nie piernicz głupot bo ktoś w to naprawdę uwierzy.Ty naprawdę nie umiesz powiedzieć pas ?

Odwrócenie stelaża wypukłym w dół :D

jest wiele sposobów.

A po pierwsze to trzeba poszukać przyczyny skrzypienia - czy to łóżko na łączach czy może nogi łóżka o podłogę a może stelaż o ramę łóżka.

Trzeba uruchomić myślenie a nie złośliwe SPAMowanie dla zasady by NS.

Po co to robisz ??

Może posmaruj kolczyki uchowe bo tam tez może skrzypieć

Jaką mają średnicę zewnętrzną i średnicę otworu ? ;)

(taki żart w odpowiedzi na wpis @niktspecjalny)

Ja miałem taki sam problem z łóżkiem z Ikei. Skrzypiał stelaż trący o drewnianą belkę na której leży. Przykleiłem na całej długości belki paski z grubej ceraty zachodzącej na ścianki łóżka. Mija właśnie trzeci rok ciszy.

To jest sensowna odpowiedź :) Jestem w fazie eksperymentów i póki co postanowiłam tam umiescić materiał, ciekawe czy cokolwiek pomoże. Nie do końca wiem o jaką ceratę chodzi, taką jak na stół? :D

Co do stelażu, umiescilam go już poprawnie, proszę się nie kłócić, nie będę niczym smarować bo nie posiadam zadnego specyfiku z wyjatkiem oliwy z oliwek.

• 6 months później...