pbtd 29.04.2020 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Chciałbym szybko wyciszyć sufit w bloku z wielkiej płyty. Odgłosy jakie słychać to przede wszystkim przesuwanie mebli. Zależy mi żeby wyciszenie było szybkie i tymczasowe bo nie planuję długiego mieszkania w tym bloku. Jednocześnie nie oczekuję też całkowitej ciszy a powiedzmy ograniczenie głośności sąsiadów powiedzmy o połowę. Dlatego chciałbym przykleić na sufit korek akustyczny ekspandowany o grubości płyty 2-3 cm bez zakrywania go karton gipsem. I tu pytanie - czy ktoś stosował już taki sposób na wyciszenie i mógłby wypowiedzieć się jakie daje on efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.05.2020 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2020 Mało prawdopodobne, aby udało Ci się znaleźć coś skutecznego na taki hałas - to z reguły przesuwanie mebli - rozkładanie i składanie wypoczynku do spania - raczej bardzo trudne do usunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartez_xx 04.07.2020 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2020 Kup dobre podkładki filcowe i zanieś sąsiadowi i pomóż mu zamontować - u mnie podziałało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mati222 24.10.2020 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2020 Cześć, czy znaleźliście sposób na hałasujący sufit? Słyszę każdy krok sąsiada z góry, jestem załamany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal3net 24.10.2020 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2020 Na 99 procent nic z tym nie zrobisz.sufit podwieszany, welna mineralna, moze dzwieki powietrzne typu rozmowy, telewizor. Na tupanie i walenie w podloge to jedynie pomoze naprawa podlogi u sasiada wyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts