sebus231 30.04.2020 01:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 Witam, od wczoraj używając cieplej wody leci mi czarny osad który mogę w palcach rozetrzeć, woda delikatnie śmierdzi. Po odkreceniu wody zimnej leci czysta.Krótkie informacje co posiadam.- centralne ogrzewanie węgiel drzewo- woda ze studni głębinowej- rurki w domu PCV od centralnego jak i wody bieżącej, grzejniki stare żeliwne. Dziękuję za pomoc bo nie wiem czy to wina studni i kopać nową czy też coś z układem C.o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 30.04.2020 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 Zbadaj wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riken88 30.04.2020 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 Ciepła brudna, zimna czysta? To raczej nie wina studni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebus231 30.04.2020 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 Tylko pytanie co to może być skoro to nie studnia? Czy układ od centralnego ogrzewania Plus nie wiadomo ile lat nie oczyszczone grzejniki mogą mieć wpływ? Gdzie szukać przyczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 01.05.2020 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2020 Tylko pytanie co to może być skoro to nie studnia? Czy układ od centralnego ogrzewania Plus nie wiadomo ile lat nie oczyszczone grzejniki mogą mieć wpływ? Gdzie szukać przyczyny Przyczyny szukaj w składzie wody - najlepiej zrób badanie wody surowej ze studni. Czarne osady to zazwyczaj mangan. Podgrzewanie wody może powodować jego wytrącenie, podczas gdy w wodzie zimnej nadal będzie rozpuszczony. Dodatkowo zasobnik może powodować kumulację osadów i możliwe, że właśnie zaczęły wypływać - może czyszczenie instalacji by coś pomogło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts