Karjoka 30.04.2020 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) Dzień dobry, Jestem nowy na forum i proszę o poradę i opinie. Zdecydowałem się zaryzykować aby położyć dach wielospadowy blachą na rąbek firmy bratex semi fala. Znając ryzyko delikatnego falowania blachy. Nie znam się aż tak dobrze na tego typu blachach tylko tyle co wyczytałem tutaj na forum i oglądałem filmiki. I chciałem Was zapytać jak to wygląda w praktyce. Dach jest na solidnej konstrukcji oraz w pełni wydeskowany oraz jest papa. Łaty są co 25cm. Blacha nie jest jeszcze w pełni położona a falowanie już jest. Proszę zwróćcie uwagę na nieestetyczną obróbkę blachy przy koszach (nie wiem czy to będzie widoczne - w przyszłym tygodniu wejde na dach i porobię zdjęcia z bliska). Jak również blacha jest pozaginana na koszach. Poza tym widać farmery na koszu czego chyba nie powinno być. Czy to normalne? Proszę o opinie. Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez Karjoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.05.2020 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2020 Farmery w koszu przy blasze na rąbek nie powinny się znaleźć. Linia w koszu powinna być równa. Pofalowania w koszu są możliwe bo połączenie blachy jest zaklepywane. Natomiast czy aż tak to trudno określić na podstawie tych zdjęć. Gdyby miejsce tego połączenia było wydeskowane to z pewnością pofalowanie byłoby znacznie mniejsze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts