Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Panele Sunport MWT

wojtek64

Recommended Posts

Ja mam Sunporty, długo się zastanawiałem co wybrać, z jakiej firmy, jaki sprzęt no i wziąłem właśnie te z MWT. Przekonało mnie miedzy innymi kilka kwestii. Raz ze zwiekszona wydajność, dwa dobrze wyglądają, a nie chciałem szpecić sobie dachu, trzy długa gwarancja. Jak coś nie wiesz to pytaj albo pisz na priv to podseślę Ci foto moich paneli i wykresy jak sie sprawuje instalacja.

Chętnie dowiem się wiecej

Pytaj o co chcesz to odpowiem ze swojego doswiadczenia :) od siebie dodam, że przez dlugi czas działają bardzo sprawnie, z tego co pamiętam to jest to 82% wydajności początkowej po 30 latach. Inna istotna rzecz to to że produkują prąd przy bardzo małym promieniowaniu tzn. bardzo szybko startują. Podórwnywałem wykresy do sąsiada (on ma tez czarne tyle ze z tymi pasami pionowymi, nie MWT) no i u mnie szybciej zaczyna sie produkcja. Nie wiem co Cie jeszcze ciekawi

Pytaj o co chcesz to odpowiem ze swojego doswiadczenia :) od siebie dodam, że przez dlugi czas działają bardzo sprawnie, z tego co pamiętam to jest to 82% wydajności początkowej po 30 latach. Inna istotna rzecz to to że produkują prąd przy bardzo małym promieniowaniu tzn. bardzo szybko startują. Podórwnywałem wykresy do sąsiada (on ma tez czarne tyle ze z tymi pasami pionowymi, nie MWT) no i u mnie szybciej zaczyna sie produkcja. Nie wiem co Cie jeszcze ciekawi

Tak pytajcie, Mariusz bardzo fajnie mi doradził. Ładna instalacja i dobre uzyski. Dzięki!

A i jeszcze dziś na muratorze pojawiło się coś o MWT to wrzucam, moze komuś się przyda

https://muratordom.pl/instalacje/fotowoltaika/panele-fotowoltaiczne-mwt-jak-zwiekszyc-wydajnosc-fotowoltaiki-aa-CpTM-j9Rf-HYy5.html