donvitobandito 30.04.2020 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 Chciałem podzielić się swoim szczęściem. Piszę to pod wpływem szczerej radości, nie podpartej alkoholem ani innymi substancjami. Od dwóch miesięcy użytkujemy piecokominek wykonany przez Kolegę z Forum tj. Piotra Baturę. Jest on rewelacyjny. Podczas palenia nie jest za gorąco, można siedzieć pół metra od niego, a czuć tylko delikatne, przyjemne ciepło. Po trzech godzinach palenia, szamot oddaje ciepło przez kilkanaście godzin. Ciepło mega przyjemne, jak u babci z pieca gdy byłem dzieckiem na swoich rodzinnych Mazurach. No i ten klimat, szczególnie teraz, kiedy więcej czasu spędza się w domu. Ano i wódeczka przy kominku lepiej smakuje. Poza tym piekliśmy już w nim kiełbaski (choć to nie wiem czy bezpieczne bo drzwi mamy wtedy częściowo otwarte) oraz ziemniaki. Rewelacja Miałem dylematy czy zrobić płaszcz wodny i absolutnie nie żałuję decyzji. Ważne tylko by do budowy pieca zatrudnić fachowca, a nie majstrów z lokalnego sklepu z kominkami. Tam najczęściej słabo to wygląda, to są ludzie bez wiedzy Zduńskiej, dziś murarze, jutro budują saunę, pojutrze kolektory, a w kolejny dzień kominek. I potem jest taka opinia na temat kominków jak jest. Zbieram się by do galerii podrzucić zdjęcia jak mi to wszystko wyszło... może uda się w ten weekend ogarnąć. W domu zastosowałem dużo bajerów od pełnego monitoringu, radia w każdej łazience przez rozbudowaną sieć komputerową opartą na światłowodzie, alarmie połączonym z ppoż itd. Realnie jednak gdybym miał wybrać jedną rzecz- najważniejszą, co sprawia mi najwięcej radości to padłoby na piecokominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts