olllo 01.05.2020 01:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2020 Cześć, W pomieszczeniu na parterze mam płytki. Ocieplenie płyty jest znikome. Niestety jest nieco zimno. Mam zamiar położyć panele (na płytki) i dodać troszkę izolacji termicznej. Kilka pytań do profesjonalistów: 1) Gdzieś wyczytałem że stryrodur jest dobrym pomysłem. Dwa pomysły... myślełem żeby albo docieplić 6mm podkładem podłogowym XPS albo płyta xps - 50mm. Zastanawiam się czy 6mm cokolwiek da. 2) Zastanawiam się czy warto dać folię na płytki potem warstwę izolacyjną i panel? Czy folia jest zbędna? 3) Czy jest ryzyko chwytania wilgoci na podłodze / warstwa płytek? Z góry dziękuję za wszelaką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strusp 03.05.2020 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Ocieplenie jakiej płyty jest znikome? Jakie masz ogrzewanie?Panele będą cieplejsze w odczuciu niż płytki.6mm izolacji to tyle co nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olllo 03.05.2020 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Dzięki za odpowiedż. Ocieplenie znikome - plyta 1.2m. Ogrzewanie to zwykłe grzejniki konwekcyjne. Odnośnie 6mm to też tak mi się wydawało. Pewno trzeba bedzie zrobić najmniej 50mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts