kulibob 02.05.2020 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2020 Na budynku gospodarczym mam już przegnitą papę. . Niestety mały kąt dachu ok 5*. A zabardzo niechcę dawać papy. Myślałem na stara papę dać dać folię po starym basenie łaty kontrłaty. I co dalej? Myłśąłem o płytach bitumicznych lub blaszce. Papy nie chcę dawać ze względu na to że stara podkładową trzeba usunąć i aby zrobić to sensownie trzeba dać 2-3 warstwy papy a to już wyjdzie drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 02.05.2020 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2020 Bitumiczna falista (ondulina) się powygina w miejscach gdzie nie będzie podparta, może nie jakoś mocno jeśli będzie gęsto ale jednak, przerabiałem kiedyś w poprzednim miejscu zamieszkania na garażu. Lubiła też przeciekać mimo montażu na wkręty z gumką. Nie da się po tym chodzić, bo się wygina jakby miało się zapaść niby dość twarde i trwałe, ale to nie blacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 02.05.2020 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2020 Chciałbym mieć spokój na 7-10 lat.Ale kąt dachu nie sprzyja czemuś innemu niż papa. Co dłuzje może wytrzymać ? Blacha czy płyta falista? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 02.05.2020 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2020 Jedno i drugie tyle wytrzyma, nawet dużo dłużej, blacha oczywiście zniesie lepiej, jeśli mowa o trapezówce w ocynku lub malowana, a nie o zwykłej prostej #1 niegalwanizowanej (gdybyś chciał przyoszczędzić) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 02.05.2020 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2020 Jedno i drugie tyle wytrzyma, nawet dużo dłużej, blacha oczywiście zniesie lepiej, jeśli mowa o trapezówce w ocynku lub malowana, a nie o zwykłej prostej #1 niegalwanizowanej (gdybyś chciał przyoszczędzić) . Tylko jedno i drugie jest już w kącie dachu niezaleanym dla danego systemu.dlatego zakładam krótsze życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts