kanijczyk 03.05.2020 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 (edytowane) Witam, Powoli przymierzam się do budowy tarasu drewnianego. Na etapie budowy miałem zrobiony taras z bloczków plus wylewki betonowej. Teraz, docelowy taras ma być większy i obudowany drewnem więc dodatkowo zrobię fundamenty tubowe pod legary. Rozeznałem temat i już chyba wszystko wiem oprócz jednej rzeczy. W jaki sposób montuje się deski boczne w przypadku istniejącego tarasu betonowego i przy fundamentach tubowych? Dla rozjaśnienia sytuacji załączam szkic. Podejrzewam, że w pierwszej sytuacji deski się po prostu przykręca do istniejącej ściany tarasu. Co jednak w drugim przypadku? Pozdrawiam Edytowane 3 Maja 2020 przez kanijczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antyspam 03.05.2020 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Do legarów albo kontrlegarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanijczyk 04.05.2020 05:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2020 Do legarów albo kontrlegarów A mógłby ktoś poratować jakaś przykładową fotką? Bo nie do końca wiem w jaki sposób (w przypadku tarasu na fundamencie tubowym) mają być zamontowane te legary do których zamontuję deski w pionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 04.05.2020 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2020 Na słupach masz położone legary, do których od góry przykręcasz deski.I do tych samych legarów, od przodu lub wypuszczając wzmocnienia do dołu możesz przymocować deski z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanijczyk 05.05.2020 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Na słupach masz położone legary, do których od góry przykręcasz deski. I do tych samych legarów, od przodu lub wypuszczając wzmocnienia do dołu możesz przymocować deski z przodu. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts