dpo 04.05.2020 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2020 Witam Mam zagwozdkę jak rozwiązać montaż drzwi jesli mam płytę ocieploną 30cm XPS i tyle też będzie EPSa na scianie. Jesli zamontuję drzwi w swietle muru to przed progiem będę miał 30cm XPS po którym ludzie wchodzący będą deptać - nie wiem ile to wytrzyma i jak / czym to obrobić...... Nawet jesli zakupię purenitową podwalinę i wysunę drzwi o 10 cm przed lico muru to ciągle zostaje mi 20cm XPS przed....... Próg drzwi nie wystaje poza skrzydło tylko jest centralnie pod. Co dać na tego XPS żeby to było rozwiązanie trwałe i jednoczesnie nie robiło mi zbyt dużego mostka ? Dodam tylko że nic pod próg dać nie mogę bo płyta to finalna podłoga i żadnych wylewek więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 16.05.2020 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2020 musisz ciac go w skos zeby zrobic miejsce na wierzchnia warstwe - nie ma rady innej.wtorek / sroda beda zdjecia z Marek - skonczylismy wczoraj . takie robocze sa na moim FB, widac tam to miejsce. niesttey ale innego rozwiazania nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dpo 16.05.2020 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2020 Dzięki za szybki odzew. Myslałem o czyms takim - ma wejsc za miesiąc na rynek - rozmawiałem z producentem i może mi zdrobić 30cm tego z profilowaniem pod mój próg. Wtedy jednak musiałbym wysuwać drzwi w ocieplenie bo próg byłby za wysoko - mam tylko 6-7cm obnizenia w płycie fundamentowej, a na to idzie odrazu deska finalna. Co o tym sądzisz ? Skos jest - wytrzymałosc tez ok. Tylko problem z zamocowaniem wtedy do płyty, bo leżałoby to na xpsie. Najlepiej jakby mozna było zrobic to o grubosci 6cm i głebokie na 40cm , wtedy położone na płycie te 10cm łatwiej przywiercic do płyty.... Okaże się jak uzgodnie szczegóły z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts